Opening Suks & Suks, een nieuwe winkel in de Praktijkschool

De samenwerking met de kinderkledingbank levert een ander praktijklokaal op. Er zullen echte klanten door de school gaan wandelen. Er zal echt geld in omloop zijn.
Het wordt een ‘onderwijs-ontdekkingsreis’. Het officiële startsein voor de reis gaat gegeven worden door burgemeester Goldschmeding op vrijdag 2 oktober a.s.


De opening staat gepland op vrijdag 2 oktober 2015 
de openingstijden van de winkel volgen nog.Hieronder de overdracht van dozen nieuwe spijkerbroeken, gedoneerd
HET DUIZEND SPIJKERBROEKEN PROJECT
Kiwanis West-Friesland heeft zich ten doel gesteld 1000 à 1300 nieuwe spijkerbroeken in kindermaten ter beschikking te stellen, die onder even zo veel kinderen verdeeld zullen worden.
Het hiervoor benodigde geld wil de club bijeen krijgen door de verkoop van wijnen aan geïnteresseerde en meevoelende mensen.
Gezien de jarenlange ervaring van de club met de verkoop van wijn en met uw hulp moeten we er in slagen een groot aantal kinderen uit onze eigen omgeving van een passende broek te voorzien.
Wellicht dat klasgenootjes van uw kinderen of kleinkinderen binnenkort rondlopen met een spiksplinter nieuwe spijkerbroek waaraan u, via de aankoop van onze wijn, heeft bijgedragen en meebetaald!
Link*
Ondanks dat de crisis over zou zijn, hebben nog veel gezinnen te maken met financiële problemen.
De kinderen van deze gezinnen hebben hier helaas ook mee te maken. Dit is een van de hoofdredenen waarom wij Anisa Stelloo en Deciree Laan de Kinderkledingbank van Stede Broec draaien.
De gezinnen kunnen worden aanmelden door een erkende maatschappelijke instantie of een bewindvoerder en hebben dan recht op gratis kinderkleding en vanaf oktober 2015 breiden wij uit zodat we ook de dames/moeders kunnen voorzien.
Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de armoede bestrijding in de gemeente Stede Broec en omgeving.

Van party’s naar de winkel Suks & Suks

Zoals vele stichtingen zijn wij afhankelijk van donaties en ook wij weten hoe lastig dit is kan zijn. Wij als stichting hebben er daarom voor gekozen om creatief om te gaan met de donaties die we krijgen. Uiteraard met toestemming van de donateurs. Dit is milieubewust en de ANBI status word gebruikt. We hebben in de 3 jaar dat we bestaan een leuke groep particulieren donateurs opgebouwd en hebben nadat we alle ingeschreven gezinnen hadden voorzien van kinderkleding e.d. nog een overvloed aan spullen over.
Als stichting hebben wij er voor gekozen om 2 keer per jaar een party te geven om zo de gezinnen die net geen recht hadden op de kinderkledingbank van Stede Broec maar wel hulp kunnen gebruiken te voorzien van goede nog bruikbare kleding. De belangstelling is zeer groot, maar door de toenemende drukte voor ons steeds lastiger een geschikte locatie te vinden.

Meneer Hartog de directeur van de Praktijkschool van West-Friesland kwam op ons pad tijdens de opening van Noppes Grootebroek en heeft ons gevraagd om op school samen met de leerkrachten en leerlingen “de winkel” om te zetten naar een leerbedrijf in school voor de leerlingen om zo ervaring op te doen met echte spullen en echte klanten. Dit hebben wij met beide handen aangepakt. 

Met het geld wat we aflopen jaar hebben opgehaald (2 Party`s) hebben we het volgende gedaan:
  • 3 keer nieuw ondergoed voor de cliëntjes aanschaffen
  • Regelmatig tandenborstel uitdelen.
  • Een schoolbeker aanbieden als een kind 4 jaar wordt en naar school gaan
  • Een verjaardag redden die door verschillende redenen niet haalbaar is voor het gezin.
  • Een kerstpakket per kind gemaakt met 5 nieuwe cadeautjes erin.
  • En de laatste afspraak voor de vakantie een vakantie pakket aangeboden met o.a. zwemgoed en zonnebrand.