Pro diploma, Examengesprekken!

De examengesprekken zijn in volle gang. Bij examengesprekken presenteert de leerling zijn examendossier aan een examinator van buiten onze school. De leerling moet aantonen wat hij heeft geleerd op school en hoe hij zich heeft ontwikkeld. Dat is natuurlijk leuk, maar ook erg spannend!
Het levert mooie beelden en verhalen op: Mike Hoogeboom had bijvoorbeeld een prachtig gesprek met zijn examinator. Lees maar eens wat juf Wehnes daarna schreef naar hem in een e-mail: 

Dat het examendossiergersprek met jou een feestje zou worden, tja dat wisten we al. Ik hoop dat we in de toekomst nog iemand gaan tegen komen die aan 1 een map niet genoeg heeft. Hi, hi. Jij hebt 2 examendossiers.
Jouw moeder maakte zich wat zorgen over jouw voorbereiding. Nergens voor nodig. We namen vorige week de boel door. 45 minuten. Eigenlijk te kort. En dat blijkt. Jouw mappen zijn bijna niet aan bod gekomen. Dat komt door de super foto-collage die je meenam. Ik ben rots op jou.

Ook Rick had zijn examengesprek en ook dit ging vreselijk goed. Kijk maar:Ook Rick kreeg een e-mail:
Ik mocht vandaag bij het examendossiergesprek aanwezig zijn van jou, Rick.
We hebben het feestje vorige week al iewat voorbereid.
Rick, je hebt een oefengesprek gehad met Marleen Treffers.
Rick, je meldde je bij mij omtrent de meesterproef. Even ge-update (goede actie). We hadden het nog even over jouw outfit (Top Rick: kleding. Top Rick: gereedschap).
Rick, je was in goede doen. Door jouw presentaties was er geen ruimte en tijd om vragen te stellen.
Ik heb genoten.. En de asssessor ook. Hij stond versteld van jouw PowerPoint (terwijl dat eigenlijk niet zo jouw ding is). Jezelf presenteren is geen probleem!