1 keer planten, jarenlang plezier.


Alle vaste planten in de aanbieding ( 50% korting) !
U kunt onder schooltijd uw slag slaan!


Op de fiets naar “De Kweker”
Een grote groep bovenbouwleerlingen die het vak winkelpraktijk volgen, bracht een bezoek aan horecagroothandel “De Kweker”. Martijn Mes, één van bovengenoemde leerlingen, loopt namelijk stage bij deze groothandel op bedrijventerrein Hoorn 80. Hij hoopt in juni zijn branchecertificaat 'Orderverzamelaar' te halen. Enkele andere leerlingen doen examen voor het branchecertificaat 'Winkelmedewerker'. Het doel van dit bezoek was om de leerlingen kennis te laten maken met de werkzaamheden die in een groothandel plaatsvinden.

Een extra uitdaging was dat wij hier al fietsend naar toe gingen. Nadat wij bij de ingang werden opgewacht door Peter van Kessel en Martijn, werden wij naar de kantine begeleid. Daar kregen wij o.a. te horen hoe “De Kweker” is ontstaan, welke bedrijven en instellingen zij als klant hebben en hoe er gewerkt wordt in dit bijna 24-uurs bedrijf. Ook onze leerlingen werden aan het werk gezet. Zij kregen de opdracht om producten uit de stellingen op te zoeken en vervolgens te tellen. Peter leerde de leerlingen hoe zij dit op een handige manier konden doen. Ook Martijn mocht laten zien hoe hij met een heftruck een pallet met producten op de grond kon krijgen.
Eenmaal terug in de kantine, werd de opdracht nog eens nabesproken met de leerlingen. Onder het genot van een drankje en een versnapering, werden er
vragen aan Peter gesteld over hetgeen zij hadden gezien en gehoord.
Achteraf waren de reacties van de leerlingen over dit bezoek: “een leerzame excursie in een niet al te groot bedrijf” “leuk dat wij iets mochten doen i.p.v. alleen maar luisteren”, “er werd begrijpelijke taal gebruikt” en “leuk om te zien in welk bedrijf Martijn stage loopt”.
Ook wij kijken terug op een hele geslaagde dag.

Gaby van de Kamp (stagiaire)
Bianca Pijnaker (docent winkelpraktijk) http://www.kansopwerk.nl/basiscijfers-jeugd-2015.html?file=files/bestanden/basiscijfers/2015-05/20_noord-holland-noord_versie.pdf
klik om te openen