Officiële opening Noppes Grootebroek op vrijdag 17 april a.s.

Opening Noppes Grootebroek 

op vrijdag 17 april a.s. 15.00 uur

GROOTEBROEK - Een frisse winkel op een nieuwe locatie. Kringloopwinkel Noppes is na vier jaar verhuisd van de Industrieweg naar het grote pand van Nettomeubel aan de Bedrijfsweg in Grootebroek. 

Het blijft een speciale winkel zonder winstoogmerk, maar met een maatschappelijke missie: door hergebruik van producten en van grondstoffen het milieu ontlasten en mensen die niet kansrijk zijn op de arbeidsmarkt werk of een leerwerktraject te bieden.
De vestiging in Grootebroek is nu met 4000 vierkante meter de grootste van de acht Noppes-winkels, waar in totaal 415 mensen een baan hebben. In Grootebroek zijn dat 25 voltijdbanen die door een kleine veertig mensen worden ingevuld. Daarnaast werken er nog twintig kledingsorteerders.
 

Noppes werkt samen met HVC, WerkSaam en de Praktijkschool. 

De medewerkers leren in de praktijk alle facetten van een winkel kennen. Als de goederen worden aangeboden, dan gaan ze deze sorteren, prijzen en een plek in de winkel geven en eventueel nog afrekenen.


’Geen museum’

,,We hebben een uitgebreide prijslijst, waarin het personeel kan opzoeken welke prijs iets moet krijgen. Die prijslijst is leidend, maar we laten het voor een groot deel aan de medewerker over. Als iets lang blijft staan, is het misschien te duur, is het snel weg, dan was het mogelijk te goedkoop. De mensen leren er van en we zijn gericht op een hoge omzetsnelheid, we zijn geen museum’’, vertelt directeur Willem Staphorsius.

Bij Noppes zijn de medewerkers belangrijk.

 ,,Dat zie je nu ook, ze zijn trots op de nieuwe winkel, hún winkel. Veel veranderingen komen ook van de mensen die hier werken. Als ze goede ideeën hebben, gebruiken we dat. We hebben hier goede timmerlieden die zelf onder meer de stellingen maken. Die werken hier ook voor de andere vestigingen.’’

Kwaliteit

Noppes neemt alle goederen ’om niet’ in en verkoopt die om de kosten en het personeel te betalen. ,,De selectie is al aan de deur. We zijn geen Malle Pietje. De spullen moet heel en van goede kwaliteit zijn. Ze gaan óf meteen door naar de winkel, óf ze worden afgevoerd voor de grondstoffen. We hebben ook eigenlijk geen magazijn, maar een sorteercentrum.’’

We zijn laagdrempelig voor een breed publiek. 


Het zijn niet meer alleen maar mensen die uit financiële noodzaak hier komen, maar we zijn een avontuurlijke winkel waar steeds wat nieuws is te vinden. Bij ons in de winkel is elk artikel uniek. Mensen kunnen iets 24 uur reserveren, maar anders geldt: weg is weg.

De producten van leerlingen van de Praktijkschool worden nu gewoon in de winkel verkocht. Bij Noppes kunnen de geselecteerde klanten van de Kinderkledingbank met een pasje gratis kleding shoppen. ,,Als ouders het minder hebben, moeten kinderen daar niet de dupe van worden.’’