Hoe gaat het met de leerlingen van Praktijkschool Westfriesland locatie Stede Broec?

Hoe gaat het met de leerlingen van
Praktijkschool Westfriesland locatie Stede Broec?

In het schooljaar 2014/2015 is voor de 4e keer Emovo uitgevoerd onder 2e en 4e klassers van scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Noord-Holland Noord. Dit onderzoek is eerder uitgevoerd in de schooljaren 2005/2006, 2009/2010 en 2013/2014.
Emovo bestaat uit het klassikaal online invullen van een vragenlijst.
Thema’s die in Emovo aandacht krijgen zijn onder andere schoolsituatie en schoolbeleving, welzijn (lichamelijke en psychosociale gezondheid), voeding en bewegen, gebruik van genotmiddelen, sociale media, gamen en internetervaringen en seksualiteit. Direct na het invullen van de vragenlijst krijgen de leerlingen een persoonlijk gezondheidsprofiel met adviezen gebaseerd op de gegeven antwoorden. Vervolgens kunnen ze doorklikken naar websites met meer informatie over de onderwerpen uit hun profiel.
In de vragenlijst kunnen leerlingen ook aangeven of zij behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek met de verpleegkundige op school; de leerling ontvangt dan een uitnodiging voor een gesprek. De jeugdverpleegkundige is ook beschikbaar voor een gesprek met de leerling op verzoek van school of de ouders.
In dit rapport zijn de resultaten van Emovo 2014/2015 voor de Praktijkschool weergegeven.
Dit rapport geeft inzicht in de huidige gezondheidssituatie van de leerlingen uit de 2e en 4e klas en is een verkort vervolg op de schoolrapportage Emovo 2013/2014.
Klik hier voor het rapport