Dag van de leerplicht: van elkaar leren

Donderdag 19 maart, de Dag van de Leerplicht, gaven zo’n veertig leerlingen van het Horizon College les aan leerlingen van tien basisscholen in Westfriesland.

In groepjes van drie verzorgden de leerlingen van het ROC Horizon College op een interactieve manier een leerzame les aan kinderen in de bovenbouw. De leerlingen van het Horizon College volgen de opleiding onderwijsassistent en hebben zelf het lesprogramma gemaakt. Ze bespreken bijvoorbeeld het ontstaan van de leerplicht of hebben het over andere landen waar kinderen dit recht soms niet hebben. Een van de lesvormen op deze ochtend was het meedoen aan een quiz.

Rondleiding door leerlingen Praktijkschool

Wethouder Flierman was op de Dag van de Leerplicht aanwezig bij de les op basisschool de Klim-op in Bovenkarspel. De ochtend werd afgesloten bij de Praktijkschool West-Friesland in Grootebroek. Daar kregen de leerlingen en mentoren van het Horizon College, de wethouders van de Westfriese gemeenten en de overige aanwezigen een rondleiding en een lunch. Deze werden verzorgd door leerlingen van de Praktijkschool.