Autisme informatie-avond Dinsdagavond 7 april 2015

Thema: Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel!

 Dinsdagavond 7 april 2015 van 19.00-21.00 uur.
In de Praktijkschool Westfriesland
A.M.G. Smidtweg 1
1613 MA  Grootebroek

Gratis toegang,
gratis lezingen/workshops/informatiemarkt,
met gratis koffie en thee.
  
Voor alle belangstellenden die te maken hebben met autisme.

Autisme is misschien wel niet te genezen, maar ieder persoon met autisme gaat wel vooruit; ontwikkelt zich, groeit, wordt wijzer. Helaas gaat dit meestal niet vanzelf. En kost het de ouders, verzorgers, leerkrachten veel moeite om het kind steeds een stapje verder te krijgen. Regelmatig lopen ze tegen moeilijkheden aan, waar ze wel wat hulp bij zouden kunnen gebruiken. En dan? Welke hulp of ondersteuning heeft het kind nodig? Wat past bij ons? Wat is er allemaal aan zorg en ondersteuning? En is dat hier in de buurt? Zijn er kosten aan verbonden of wordt het vergoed?

Om antwoord te krijgen op uw zorgvragen, organiseren wij een Autisme-informatie-avond, met diverse workshops en lezingen en is er een informatiemarkt met aanbod van zorg vanuit onze regio. Wij hopen dat u na afloop tevreden bent en met frisse moed weer verder kan.


Programma
 18.45 - 19.15         Inloop met koffie of thee, informatiemarkt
19.15 - 19.25        Centrale opening en voorstellen workshopleiders
19.30 - 20.00        1e workshopronde, keuze uit alle 9 de workshops/lezingen
20.00 - 20.30        Pauze met koffie of thee, informatiemarkt
20.30 - 21.00        2e workshopronde, keuze uit alle 9 de workshops/lezingen

21.00 einde informatieavond

Informatiemarkt
Tijdens de pauze of als u geen workshop bezoekt, kunt u de informatiemarkt bekijken. Op de informatiemarkt zullen in ieder geval MEE, de NVA en Balans met informatie en boeken staan, maar ook bijv. Matrixwijsheid, Paramee en Kids at Home.

Reserveren? Mail naar autisme4you@gmail.com 
Reserveren is niet persé noodzakelijk, maar wilt u verzekerd zijn van een plaats bij een bepaalde lezing, dan kunt u ons mailen met uw wensen.

Meer informatie
Wanneer u nog meer informatie wilt over deze avond, dan kunt u mailen naar autisme4you@gmail.com, of bellen met Marian Stroet 06-22580705