Ouders en school: hoe werk je samen?

Ouders en school: hoe werk je samen? Als school en ouders contact met elkaar hebben en samenwerken, gaat het met de leerlingen nog beter. Meer kansen op succes op school, thuis, in de buurt, in de wereld. Deze film laat zien hoe de school en de ouders succesvol kunnen samenwerken, zodat de leerling er beter van wordt. Deze animatiefilm, ge├»nspireerd op het concept van Ken Robinson, kan gebruikt worden als aftrap voor een bijeenkomst over ouderbetrokkenheid. Duur 9 minuten. 


En wij rekenen ons rijk, bedankt!!

Het kan de schooldisco zijn, of de kerstviering, de schoolverlatersdag of de plantenmarkt, de Flora of de nieuwjaarsbijeenkomst van Leerzaam, de koffieochtend voor ouders of de auti avonden. We kunnen altijd op onze ouders rekenen (helaas heb ik geen foto van allemaal, idee voor de volgende bijeenkomst?).

 

Mooie bootStart Werk en Blijf veilig is een veiligheids certificaat dat we op school geven aan alle 3e jaars leerlingen en aan de bovenbouw in de keuze variant.  Het is een toegankelijk veiligheids certificaat waar men op verschillende niveaus certificaten kan halen. We hebben op school vier gecertificeerde opleiders en drie gekwalificeerde examinatoren. Het programma wordt ook gebruikt bij re├»ntegratie en beschut werk instellingen. Hieronder een voorbeeld film van Weener XL Werk & Inkomen 's Hertogenbosch, waar men de cursus ook aanbiedtLaura OlejnikIk ben afgelopen vrijdag even bij Laura Olejnik op bezoek geweest.
Ze werkt bij brasserie/restaurant Markerwaard in Enkhuizen.
Een mooi, sfeervol, groot restaurant waar je echt wel stress bestendig moet zijn.
Ze heeft het ontzettend naar haar zin, maakt de voor- en nagerechten en is volgens een heel enthousiaste eigenaar reuze betrouwbaar. Je kunt altijd rekenen op Laura.
Bovendien maakt ze hele grote stappen, zelfs zo dat ze is aangenomen voor de koksopleiding niv. 2 in Purmerend. Daarmee gaat ze in augustus starten.
Een leuk, zinvol bezoek.
Kitty Vergeer

Melvin van den Heijden

Melvin is na school begonnen bij lunchroom De Verleeden Tijd in Hoorn, daarna heeft hij de overstap gemaakt naar Fifteen in Amsterdam. Een topprestatie!