Bij KGB is er ook een G-jeugd.

Link
Jongens en meisjes die op een school met speciaal onderwijs zitten en graag willen sporten, kunnen niet altijd mee met de regulieren teams. Zij worden niet altijd geaccepteerd door hun belemmering. Hier zijn G sporten vaak een goede oplossing voor. G sporten zijn bedoeld voor jongens en meisjes die door hun beperking of belemmering (net)niet mee kunnen op het regulieren niveau.
Wat soms een probleem is, is dat er weinig jeugd sport is op dit niveau.
Bij voetbal is dit ook zo'n probleem. Er zijn diverse clubs in onze regio die G-voetbal hebben.
Bij de meeste verenigingen is dit vanaf 16 jaar. (senioren)
Bij KGB is er ook een G-jeugd. Hier kunnen ze vanaf 7 jaar terecht. Veel mensen weten dit niet. Dit wellicht omdat de G-jeugd op dit moment nog alleen maar traint en nog geen wedstrijden speelt.
Hier willen wij bij KGB verandering in brengen. Ook wij willen mee gaan doen aan de KNVB competitie en zorgen dat er voor iedereen de mogelijk is om te voetballen.
Zo zullen er misschien een hoop jongens en/of meisjes zijn die wel willen voetballen, niet mee kunnen in een regulier elftal en niet weten waar ze terecht kunnen. Wellicht zijn er ook op jullie school jongens en/of meisjes die graag willen voetballen, maar niet weten waar ze terecht kunnen. (omdat ze zich in een regulier niet thuis voelen).
Ze kunnen altijd vrijblijvend een paar keer mee trainen. Geen probleem. Dan kunnen ze zien dat het heel leuk is om in zo'n team te voetballen.
Het gaat niet om het winnen. Het gaat om het plezier wat je er in hebt.

Doen jullie ook wel eens wat leuks op school?