Studiefinanciering tegemoetkoming scholierenJe wordt 18 jaar en zit op het voortgezet onderwijs. Je krijgt een tegemoetkoming voor scholieren. Deze tegemoetkoming is een gift.

Wat zijn de voorwaarden?
De tegemoetkoming geldt voor scholieren die een voltijdopleiding doen in het voortgezet onderwijs. Dus voor vmbo, havo, vwo, mavo, lwoo, praktijkonderwijs, vso (tot je twintigste) en vavo in Nederland. Nederlanders kunnen een tegemoetkoming krijgen. Dit geldt ook voor niet-Nederlanders met een verblijfsvergunning type II, III of IV. Heb je een andere vergunning of kom je uit een EU-land? Vul dan het nationaliteitenschema (=link) in.
Hoeveel kan ik ontvangen?
Je krijgt in elk geval de basistoelage. Afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je ook nog een aanvullende toelage krijgen. Als je op kamers woont, is de toelage hoger dan wanneer je bij je ouders woont. Gebruik de rekenhulp Tegemoetkoming scholieren (=link) om te zien hoeveel je kunt krijgen.
Hoe kan ik het aanvragen?
Je tegemoetkoming gaat in vanaf het kwartaal na je 18e verjaardag. Je ouders krijgen dan ook geen kinderbijslag meer voor jou. DUO betaalt de tegemoetkoming uit aan het eind van elke maand.
Vraag op tijd je tegemoetkoming aan. Doe dit vóór het einde van het schooljaar (31-7). Als je eerder aanvraagt kan DUO je eerder uitbetalen. Aanvragen doe je met het formulier Aanvraag tegemoetkoming scholieren. (=link)

Waar vind ik meer informatie?
Kan ik over de afgelopen maanden nog een tegemoetkoming aanvragen? (=link)
Ik doe mijn opleiding in deeltijd. Heb ik recht op de tegemoetkoming scholieren?
Heb ik recht op tegemoetkoming nadat ik 20 jaar ben geworden en een vso-opleiding volg?


"Sporty kerstboom"
"" Heavy metal kerstboom"

 
28 november Praktijkdag Bromfiets
 

 Morgens om 8.30 uur stonden 10 jongens en 2 meiden klaar om zich met de bus van rijschool Brinkman & Arend Reym te laten vervoeren naar Zandvoort.
Het was buiten een graad of 3°c en er stond een ijskoude oosterwind. Brrr!
Ze kregen vandaag les in het bedienen van de bromfiets. Er moest een slalom worden gereden, '8'jes' worden gedraaid en er werden remproeven gedaan.
Het rijbewijs is nog niet op zak. Daarvoor moeten eerst nog een theorie- en een praktijkexamen worden gedaan. Maar het begin is er!Werkdruk in het onderwijs??