De lampen uit doen - Puber Instructional Video #4Volg Rondom Vol op Facebook

de warme december maand in Restaurant "Rondom Vol"

Het leerbedrijf in actie bij het opmaken van de gerechten tot het afwassen van het servies.
naar Facebook pagina

Te gast.

Klas 1a en 1b was te gast bij de bibliotheek in Hoogkarspel. Speciaal voor ons alleen was de Bib open. We werden ontvangen met limonade en koek. Er waren mooie boeken klaargelegd. Het was gezellig. Het is ook zo'n mooie Bib. Echt een aanrader om te bezoeken.
En er werd voorgelezen. En dan echt knettergoed voorgelezen. Zoals je dat stiekem elke avond nog wel zou willen. Met geluiden en andere stemmetjes.
Het verhaal ging over Roodkapje. Kinderachtig? Nee, dit verhaal niet. Het was grappig.
Er lagen 5 versies van dit sprookje op tafel. We deden een spel.
We zagen een filmpje van Roodkapje en de boze wolf. Maar eigenlijk ging het over " grooming". De boze wolf werd vergeleken met een ouder iemand die een jong meisje via haar ( Facebook) profiel lokt voor bedoelingen die weinig met een sprookje te maken hebben.
Er kwam een heel gesprek over gegevens op internet.
Had het nog met de bibliotheek te maken? Jazeker, steeds meer zullen wij gebruik maken van " het net" in plaats van " het boek". De bibliotheek gaat met zijn tijd mee.

Toen kwam het moment dat we gingen kijken bij ons werk wat we gemaakt hebben voor de kinderboekenweek. Het staat er nog steeds. Bezoekers vinden het mooi. Kindertjes gaan op de stoeltjes zitten en lezen daar hun boekje. Het is blijkbaar succesvol als fantasierijk kinderboekenkamertje.
We hoorden zelfs dat de beer in het kinderboekenbedje regelmatig werd voorgelezen door de kleintjes. Wat een bofkont! Super! Ons project is meer dan geslaagd.

We maakten een stel leuke foto's toen de twee eerste klassen compleet waren.
En daarna terug naar school.
Bedankt. bibliotheek Hoogkarspel! Het was leuk!
Ellen Smit