Kitty Vergeer stuurt bericht vanuit de nazorg


  
Luc van Mulligen

Luc heeft een jaar contract aangeboden gekregen bij Keizer Tweewielers in de Goorn. Voor drie dagen in de week. Daarnaast gaat hij nog extra naar zijn werk als het erg druk is.
Hij heeft daar zijn  branche-certificaat basisopleiding niv. 1 via Fietsned behaald. Hij gaat samen met zijn werkgever met een reparatiebus naar adressen om bij particulieren thuis reparatie werkzaamheden uit te voeren. Ook Luc zit goed op zijn plek bij dit bedrijf.
Hij vindt het een mooi vak en leert in de praktijk ook veel bij.

Kevin Oldekamp

Kevin werkt vanaf augustus bij de Mac Donalds in Hoorn. Zijn werkgever is dik tevreden over hem. Hij heeft een 4 uren contract (gebruikelijk voor Mac Donalds) maar door zijn inzet en goede werkhouding werkt hij bijna fulltime. Eigenlijk kan er altijd een beroep worden gedaan op Kevin, hij is een betrouwbare werknemer. Mac Donalds is zo tevreden dat hij deze maand tot werknemer van de maand is verkozen en hij mag bovendien de opleiding starten MBO 2 Fast Food van Mac Donalds om door te groeien naar eerste medewerker. Kevin vindt het een superleuke job met veel kansen. Hij gaat graag naar zijn werk, heeft leuke collega’s  en leert in de praktijk veel bij.

Frank Barnhoorn


Frank zit helemaal op zijn plek bij Autosloperij v.d. Wijngaart in Medemblik.
Na een stageperiode heeft het bedrijf besloten hem een jaarcontract aan te bieden voor vier dagen in de week. In het weekend is hij echter ook vaak te vinden in het bedrijf.
Frank is binnen de sloperij vaak te vinden op de heftruck en hij weet langzamerhand wat er van hem verwacht wordt. Hij voert zijn opdrachten prima uit, zijn werkgever is tevreden over hem.
Hij wordt ook gestimuleerd door het bedrijf om laswerkzaamheden uit te voeren, het zelfstandig meten en lassen van stellingen, een verantwoordelijke klus maar Frank doet het allemaal met veel plezier en hij is trots op het eindresultaat.


"Scary Kerstboom"

"Spikey Kerstboom"


Waarom Kitty de nazorg doet

Kitty Vergeer is tijdens de schoolperiode van onze leerlingen een glimlach, een bezorgde vraag als het even tegenzit, een dropje, een pleister. Natuurlijk is ze niet de enigste (hoor ik haar al roepen), maar ze is er wel voor je als het effe niet lukt met die #!&* leraar.
Hieronder een filmpje van de Kitty-dag 2008-2009, een dag waarop Kitty in het zonnetje werd gezet. Veel van de oud leerlingen die ze in de nazorg (heeft) begeleid spelen hierin een rolletje. Ze geven een zelfgemaakt presentje of een mooi ingepakt kado. 

De jeugd van tegenwoordig..


Link
Dit is de zevende editie van het Jaarrapport van de Landelijke Jeugdmonitor, dé publicatie over jongeren.
Het Jaarrapport 2014 schetst hoe het is gesteld met
de leefsituatie van de vijf miljoen jongeren in Nederland en gaat in op actuele thema’s.
Op sommige vlakken gaat het goed met de Nederlandse jeugd.
Maar er zijn ook terreinen waarop de situatie voor jongeren nog kan verbeteren.