West-Friesland praat!

Link
Al eerder maakten we kennis met ‘deze praters’. Een groep jongeren uit de omgeving, die een luisterend oor willen bieden aan jongeren, die ‘ergens’ mee zitten, of die gewoon hun hart eens willen luchten. Het is een idealistisch initiatief dat een antwoord zou kunnen zijn voor Het Verdriet van West-Friesland. Een aantal van hen (Rick en Cheryl) zullen maandelijks op een vrijdagmiddag in school zijn

Over Praat
Wij zijn een groep jongeren uit de omgeving van Enkhuizen, Wervershoof, Andijk, Venhuizen en De Streek. Wij willen graag een luisterend oor bieden. Omdat wij denken dat het voor iedereen prettig is als er naar hem of haar geluisterd wordt. Maar soms lijkt er geen ruimte te zijn om over bepaalde dingen te praten. Of vind je het zelf niet zo makkelijk om er over te praten. Juist dan kan het fijn zijn als je even met iemand kunt praten die wat verder van je afstaat. Iemand die niet meteen een oordeel (over je) heeft.
Iemand bij wie je gewoon even je hart kan luchten zonder verdere consequenties. Die er alleen is voor jou en je verhaal, en zich verder nergens mee bemoeit wanneer jij dat niet wilt. Iemand met wie je vrijblijvend van gedachten kunt wisselen. Of misschien heb je wel vragen over bepaalde onderwerpen die je misschien niet aan je ouders durft te stellen of die bij je vrienden of vriendinnen niet bespreekbaar zijn.
Of misschien wil je wel gewoon even ouwehoeren over sport, het nieuws van vandaag of dat ene leuke meisje of die ene leuke jongen die je vandaag tegenkwam op straat. Voor ons maakt het helemaal niet zo veel uit waar je het over wilt hebben. Wij willen er graag zijn voor degenen die behoefte hebben aan een van de bovenstaande dingen. Wij luisteren graag. Dus stap vooral even binnen bij ons. We zijn natuurlijk ook bereikbaar per mail.
In onze inloop en privé agenda's kun je zien waar en wanneer we elke vrijdagavond zitten en wie er aanwezig zijn. We hebben ook allemaal een persoonlijk stukje geschreven, zodat je alvast iets te weten kan komen over ons.
Geen zin om meteen persoonlijk contact te hebben? Dan kan je contact opnemen via de e-mail, kijk verderop de website voor ons contactformulier. Daarnaast heeft elke vrijwilliger ook een persoonlijk mailadres, die is te vinden bij ons persoonlijke verhaal. Maak er vooral gebruik van.