Het Ot en Sien festival tijdens het moederdag-weekend van 8, 9 en 10 mei

Link

 

Twisk en Opperdoes krijgen een gezamenlijk Festival: Het Ot & Sien Festival. Jeugd, ambachten, educatie, muziek, theater, eten en drinken staan centraal in het festival dat plaats vindt tijdens het moederdag-weekend van 8, 9 en 10 mei 2015.

De school is benaderd om mee te denken en te werken aan het eerste meerdaagse ‘Ot en Sien Festival’. Het is een festival, waar duizenden bezoekers worden verwacht.

Hoe gaan wij meewerken?
Wij zijn gevraagd om 4 ‘Jules Verne-achtige’ fonteinen te maken. Verder mogen we het Pro middels 5 te realiseren TIPI’s (=indianententen) presenteren. We zien absoluut mogelijkheden. 
Stichting Laanhoeve Stichting, Museum stoomtram Hoorn/Medemblik en Kiwanisclub West-friesland hebben de handen ineen geslagen om een groot en educatief festival te organiseren.
Met een uitgebreid muziekconcours, het uitbeelden van eigentijdse ambachten, theater, straatmuziek gemaakt jongeren en een uniek concert van Karin Bloemen met het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest. Kortom dit is een festival waarin de beleving van het nostalgische décor van het dorp Twisk de inspiratiebron vormt voor saamhorigheid, een vak leren en muziek maken.
De opbrengst van dit festival gaat Kiwanisclub Westfriesland voor kinderprojecten in de regio en naar Stichting Museumstoomtram Hoorn/Medemblik voor de restauratie van de oudste stoomlocomotief van Nederland.