Kinderboerderij De Put moet met minder

ANDIJK - De geitjes, de pony en de ezel die rondscharrelen op kinderboerderij De Put in Andijk zullen het nog niet direct merken. Maar vanaf 2016 zet Medemblik flink het mes in de subsidie aan de kinderboerderij. Die moet van 20.000 euro naar 9.000 euro per jaar, vinden B en W van Medemblik.

meer foto's
Secretaris Kees Bakker van De Put is strijdbaar. ,,We hebben een slag verloren, maar de oorlog nog niet’’, zegt hij. Medemblik heeft twee kinderboerderijen: de Put en het Langoortje in Medemblik. De Put krijgt veel meer subsidie dan het Langoortje. Medemblik wilde dit al veel eerder gelijktrekken, maar De Put kon zich beroepen op oude afspraken met de gemeente Andijk. Die gelden tot 2015. De Put heeft volgens Kees Bakker nauwelijks andere inkomsten dan de gemeentesubsidie. ,,We krijgen wel wat sponsoring in natura en we hebben een vriendenstichting, maar zoveel levert dat niet op. Op giften kan je niet draaien.’’ Het geld gaat op aan de verzorging van de dieren en onkostenvergoedingen voor de vrijwilligers. Het bestuur is nog niet bezig met bezuinigingsplannen. ,,Het staat in de gemeentebegroting, de gemeenteraad moet er nog een besluit over nemen. De bezuiniging gaat pas spelen vanaf 2016. Ik schiet nog niet direct in de stress.’’ De kinderboerderij biedt leerlingen van de Praktijkschool een stageplaats. ,,En we werken ook met mensen die een taakstraf moeten uitvoeren’’, zegt Bakker. ,,Hoe gaat de gemeente dat allemaal oplossen. Ik denk dat ze bij de Praktijkschool met de handen in het haar zitten als hun leerlingen niet meer bij ons terecht kunnen. We hebben met leerlingen van de Praktijkschool de trimbaan in ons parkje opgeknapt. Ik vraag me af of het wordt gezien. Ik heb wel eens een wethouder gesproken die niet eens wist waar wij zaten.’

Ik en autisme met Gijs Horvers

donderdagavond 20 november 2014
Autismecafé Stede Broec

Het autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van autistische kinderen, hun familieleden en andere belangstellenden. Iedere avond staat een ander thema centraal en is er een gastspreker aanwezig. De organisatie is in handen van ouders en is bedoeld voor ouders.

Thema: ik en autisme met gast: Gijs Horvers

Hoe is het om op te groeien met autisme? Als je zelf geen autisme hebt, is het soms moeilijk voor te stellen wat er allemaal omgaat in het hoofd van iemand met autisme. Hoe gaat het bijvoorbeeld met school, werk zoeken en houden, relaties en uiteindelijk het vaderschap?
Om hier meer over te weten te komen, hebben wij Gijs Horvers uitgenodigd. Gijs is bekend van o.a. televisie-reclamespotjes van SIRE.


Gijs Horvers (1978) werd gepest, vluchtte in verslavingen en werd onderschat en overschat in relaties, opleiding en werk. Hij kende periodes van eenzaamheid en ontreddering. Jarenlang heeft hij diverse vormen van begeleiding gehad en is zelfs enkele malen in een instelling opgenomen. Op zijn 30ste kreeg hij de diagnose autisme. Nu heeft hij goede zelfkennis, werkt als zelfstandige en helpt hij anderen met autisme. Gijs noemt zich: Autisme ambassadeur. Zijn missie is te streven naar een maatschappij waar autisme volledig geaccepteerd wordt. Hij vindt daarom belangrijk dat de maatschappij een juist beeld krijgt van de diversiteit van autisme.
Zie ook www.gijshorvers.nl

De leiding is deze avond in handen van Mariska Krab, onze gespreksleider.
Wanneer: donderdagavond 20 november 2014

Programma

19.30 uur Ontvangst (koffie/thee gratis)
20.00 uur Start avond
21.00 uur Pauze
21.15 uur Vervolg thema
22.00-22.30 uur Informeel samenzijn

Locatie: Het Vereenigingsgebouw, Hoofdstraat 206, 1611 AM Bovenkarspel
Wij hopen op een grote opkomst en heten u van harte welkom!!