Verbind het lint - De Langste Lunchtafel. 650 jaar Stede Broec gevierd met Nederlands record

Ooit werd het historische lint door de komst van ‘t Streekhof doorbroken. De organisatie wil ervoor zorgen dat het lint op symbolische wijze in ere wordt hersteld. Marian Goldschmeding, namens de stuurgroep 650 Jaar: "In eerste instantie kozen we voor een route door het lint, van Lutjebroek tot Bovenkarspel. Vanwege bereikbaarheid en veiligheid kiezen we nu voor een andere manier om het lint te verbinden. Door gebruik te maken van 't Streekhof heeft de werkgroep hier een hele mooie creatieve invulling voor gevonden."Naast een gezellige bijeenkomst wordt een poging gedaan om in het Guinness Book of Records te komen met de Langste Lunchtafel. De werkgroep Cultuur presenteerde zondag 21 september De Langste Lunchtafel in het kader van 650 jaar Stadsrechten Stede Broec. De bedoeling was om een hele lange rij tafels zonder onderbrekingen te plaatsen waaraan een massale lunch plaatsvindt. Alle inwoners van Stede Broec konden meedoen. De locatie was rondom en door ‘t Streekhof.

BOVENKARSPEL - Eten moet je toch, dus waarom niet samen? Zo kondigde de werkgroep ‘650 jaar Stede Broec’ het evenement ‘langste lunchtafel’ aan. Liefst 849 mensen dachten hier hetzelfde over. Ze schoven zondag allemaal aan in winkelcentrum het Streekhof in Bovenkarspel en verbraken daarmee een Nederlands record.
Werknemers van Heijmans maakten met professionele apparatuur een tafellengte van 295 meter en drie centimeter. Het record van de langste lunchtafel stond op naam van het Friese Grou, waar in april 443 koppen werden geteld aan een 110 meter lange tafel.
,,Ik ben sprakeloos om wat ik hier aantref”, zegt burgemeester Marian Goldschmeding in haar speech voordat iedereen zich op de luxe broodjes en andere gesponsorde lekkernijen mag storten. ,,Excuses dat niet iedereen mij kan zien, maar er zijn zoveel tafels!"
De tafels vormen een lang lint door het winkelcentrum. Geheel passend in het thema ‘Verbind het lint’ dat centraal staat in het feestjaar van Stede Broec.
erg leuk om zo met z’n allen bijeen te komen en onder de mensen te zijn. Lekkere verse broodjes ook!”, vertelt ze. ,,Een schitterend initiatief”, vindt haar vriendin Mart Oud. ,,Je ziet niets anders dan ruzie en oorlog en als je al deze mensen dan gezellig bij elkaar ziet, is dat wel heel mooi.”

En de PWF?

Op zaterdag 21 september is een ploeg leerlingen de hele dag hard aan het werk geweest om voor "de langste tafel" 900 kaasbroodjes te maken!
Daarnaast zijn alle ruim 200 bloemstukjes die werden gebruikt ook afkomstig van onze school.
Samen met het Martinus College is er iets moois neergezet.
Het applaus op de bovenste foto is zeker ook voor jullie!