Covenant StedeborghBOVENKARSPEL – De vergaande maatregelen die door de overheid zijn opgelegd aan woningbouwverenigingen hebben ertoe geleid dat de bewoners van Stedeborgh, een woongemeenschap voor 55+, moesten nadenken over het zelfstandig voortbestaan.
Het complex wordt door de bewoners zelf schoongehouden. Maar door de stijgende gemiddelde leeftijd van de bewoners begint dit een probleem te vormen.
Daarom is contact gezocht met Praktijkschool West-Friesland. Al enige tijd helpen leerlingen van deze school de bewoners met het onderhoud. Inmiddels is deze samenwerking van beide kanten zo goed bevallen dat zij wordt vastgelegd in een covenant.
Op vrijdag 5 september, rond 10:30 uur, is in aanwezigheid van burgemeester Goldschmeding het covenant ondertekend in Stedeborgh. Om de samenwerking extra feestelijk te maken wordt door de burgemeester ook het startschot gegeven voor de reizende foto-tentoonstelling die vanaf deze dag te zien zal zijn in de binnentuin van het wooncomplex. De tentoonstelling bestaat uit foto’s gemaakt en beschreven door leerlingen van de Praktijkschool West-Friesland.
 Kijk voor meer info over Stedeborgh op: www.stedeborgh.org