Een erespeld én een nieuwe baan

Vanaf deze plek wil ik Lydia nog een keer hartelijk bedanken voor haar inzet en durf. Dankzij haar staat het Pro en onze leerlingen duidelijk in de picture in Westfriesland en ver daarbuiten. De gemeente Oldebroek kan in hun handjes knijpen

29 Mei: ,,Meer dan twaalf jaar heb je je met hart en ziel voor onze gemeente ingezet’’, zei burgemeester Marianne Goldschmeding in de gemeenteraad waar Groot afscheid nam.

31 Mei: De fractie en het bestuur van ABO heeft in overleg met vertegenwoordigers van SGP en CU besloten mevr. Lydia Groot voor te dragen als wethouder van de gemeente Oldebroek.
De wethouder van ABO krijgt de portefeuille financiën en openbare ruimte en sport. Lydia Groot (54) was de afgelopen 8 jaar wethouder voor een lokale partij in de gemeente Stede Broec. Ze heeft hier veel bestuurlijke ervaring opgedaan vooral in het betrekken van de bevolking bij het besturen van een gemeente. De openbare sollicitatieprocedure voor een wethouder waarbij coalitiepartners participeren is behoorlijk uniek in Nederland. Oldebroek heeft voor het eerst een wethouder die op deze wijze is benoemd. De drie nieuwe wethouders van de gemeente Oldebroek hebben gisteren al kennis met elkaar gemaakt.
Op 27 mei besluit de gemeenteraad over de benoeming. ABO en de andere coalitie fracties hebben het volste vertrouwen in Lydia Groot.