Gefeliciteerd!

Tijdens de koffieochtend trakteerden de opa en oma (verzorgers van) Hans Schekkerman op taart voor het personeel en ouders die de koffie ochtend bezoeken i.v.m. hun 50 jarig huwlijksfeest.
Zij zijn zelf altijd aanwezig op de koffie ochtenden.


14 Mei
Start Fotoproject
Deze week is er een nieuw project begonnen. De komende vijf weken hebben de 1e en 2e klassen een fotografieproject. Het project wordt geleid door Nils Kenninck. Wij kennen Nils al heel goed (en hij kent ons) omdat hij vorig jaar het project 'C-Us' heeft geleid.
De eerste workshop stond in het teken van 'productfotografie': Het was de bedoeling dat de leerlingen hun lunch of hun telefoon op zo'n manier fotografeerden, dat de kijker het zou willen kopen (of opeten). Dat is nog niet makkelijk! Je moet dan rekening houden met het licht (waar komt het vandaan?) en met zaken als 'kaderen', of plaatsing/compositie. Hier alvast een paar mooie resultaten:
De tweede les stond in het teken van het fotograferen van een plek. Je moest de plek zo in beeld brengen, dat de kijker zin krijgt om op die plek te gaan zitten (of staan). Om dit te doen moesten de leerlingen eerst nadenken over de plek die ze gingen kiezen. Wat vinden zij een mooie plek rondom het schoolgebouw?