PVDA WIL BANENCOACH IN IEDERE GEMEENTE

In iedere gemeente moet een banencoach komen die jongeren begeleidt bij het solliciteren en actief contact heeft met werkgevers om jongeren aan het werk te krijgen. Dat voorstel staat in een plan waarmee Mariƫtte Hamer, Tweede Kamerlid voor de PvdA, de jeugdwerkloosheid vooral lokaal wil aanpakken.

Vouchers en fondsen
In het voorstel wordt er ook voor gepleit om jongeren met een uitkering een 'jongerenvoucher' te geven waarmee werkgevers die hen een baan aanbieden een tegemoetkoming in de salariskosten kunnen krijgen van maximaal 2500 euro. Verder wil de PvdA dat elke gemeente een stagefonds krijgt, waar stagekosten gedeeltelijk uit kunnen worden betaald. Per gemeente kunnen afspraken worden gemaakt met werkgevers over het aantal banen en stages dat de bedrijven kunnen leveren.

Perspectief
De hoge werkloosheid onder jongeren is Hamer een doorn in het oog. ,,De aanpak van jeugdwerkloosheid is topprioriteit. Juist in het begin van je loopbaan is het van belang dat je niet meteen op achterstand komt te staan. Onze voorstellen kunnen voor jongeren net dat kleine beetje verschil maken waardoor ze wel een baan krijgen. Dat biedt perspectief'', aldus Hamer die het plan zaterdag presenteert in Vlaardingen.