Opleiding Winkelmedewerker / Medewerker Logistiek

Branchecertificaat KCH

Winkelmedewerker / Medewerker Logistiek voor leerlingen waarbij de nadruk ligt op het opdoen van werkervaring.
Dit examen is voor deelnemers die zich door middel van stage voorbereiden op werk in de winkel of in de groothandel. Tijdens het examen laat de deelnemer verschillende werkzaamheden zien. De afname van dit examen gebeurt bij voorkeur op het stagebedrijf. Het examen wordt afgenomen door een gecommitteerde van KCH Examens.
Met het behalen van het branchecertificaat toont de deelnemer aan dat hij werkzaamheden kan uitvoeren die wat praktijkvaardigheden betreft gelijk staan aan niveau 1 van een mbo-handelsopleiding.

Ervaringscertificaat

Aansluitend op het KCH branchecertificaat Winkelmedewerker hebben de leerlingen de mogelijkheid om een Ervaringscertificaat te halen. De stage-ervaringen van de leerlingen worden gemeten aan de kwalificatie Aankomend verkoopmedewerker op niveau 1.
De leerlingen lopen enkele dagen per week stage. Daarnaast werken ze ongeveer vier uur per week op school aan hun beoordelingsportfolio. Zij verzamelen bewijzen voor datgene wat zij kunnen. Dit doen zij onder andere aan de hand van praktijkbeoordelingen en een werkstuk over hun stage.

Praktijkbeoordelingen
De leerlingen voeren op school of bij het stagebedrijf een aantal praktijkopdrachten uit. Deze worden beoordeeld door de begeleider, de docent en een assessor van KCH. Tijdens of na het uitvoeren van een praktijkopdracht worden ook vragen gesteld aan de leerling.
De beoordeling vindt plaats op dezelfde wijze als de praktijkexamens van het mbo. Dus ook hier wordt gewerkt met een nul-, voortgangs- en eindmeting.