Hollands Kroon blij met zeven bijzondere nieuwe medewerkers

De gemeente Hollands Kroon ontstond op 1 januari 2012 bij de fusie van de gemeenten WieringenWieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp. 
Vanaf begin maart heeft gemeente Hollands Kroon er een aantal bijzondere nieuwe medewerkers bij. In samenwerking met De Waerden gaan zeven mensen, allen met een verstandelijke beperking, team Facilitair versterken.
Wethouder Van Dijk is trots: "In Hollands Kroon moet iedereen volwaardig mee kunnen doen. En dan begin je bij Jezelf, de gemeente dus, daarom een hartelijk welkom aan: Vronie van de Tuin, Anita Mos-Kooij, Kevin Swinkels, Chris Holdway, Robin Stal, Mariella Baltus en Afra Wijnker, mijn zeven nieuwe collega’s.

Samenwerking De Waerden en Hollands Kroon
De samenwerking biedt voor De Waerden een kans mensen met een beperking te laten meedoen in de samenleving. Zo behalen alle partijen winst; De Waerden breidt haar werkgeversnetwerk uit, gemeente Hollands Kroon draagt bij aan een inclusieve, lokale samenleving; en – het belangrijkste van al -zeven mensen met een beperking hebben een leuke en nuttige dagbesteding. De nieuwe medewerkers werken parttime op beide locaties van de gemeente. Ze helpen bij het schoonhouden van de koffiemachines, vaat, binnen- en buitenruimte en het wagenpark. Verder zetten ze koffie en brengen die rond, bijvoorbeeld als het college van burgemeester en wethouders bezoek heeft. De medewerkers worden begeleid vanuit zowel team Facilitair als De Waerden.