Sportmiddag in Het Enkhuizer Sportcentrum31 januari 2014
Stagiaire Wendy organiseert de komende maanden elke week een sportmiddag. Leerlingen zullen naast bekende sporten zoals tafeltennis en voetbal, ook kennis maken met nieuwe sporten zoals freerunning en kickboksen. Bij elke activiteit krijgen de leerlingen les van een echte professional.
Het was afgelopen vrijdagmiddag weer eens tijd voor sport. De gym- en sportdocenten hebben drie middagen georganiseerd in het Enkhuizer Sportcentrum. Vandaag was de eerste keer. In drie groepen verzamelden we op school:
Eén groep ging kickboxen, een andere groep spinnen en de laatste groep maakte zich op voor 'Insanity'...(dat betekent in het engels 'waanzin'). Het was heerlijk weer, dus er werd fluitend en lachend richting Enkhuizen gefietst. Daar aangekomen werd er omgekleed en kon het beginnen. Er werd gespind als echte Tour de France wielrenners (zonder doping natuurlijk) en het zweet gutste van de lichamen. Dit was ook te zien (en te ruiken...) bij het kickboxen. Bij Insanity viel het op dat een aantal leerlingen na de warming-up dachten dat ze klaar waren. Alsof ze er een marathon op hadden zitten lieten ze zich uitgeput neerstorten op de grond. Toen moesten ze nog ruim een uur. Kortom, goed dat we dit nog een paar keer herhalen!