De Maatschappelijke stages, wat een toppers!


Op vrijdag 15 november vond er een bijeenkomst plaats voor de gouden bruidsparen in Gemeentehuis Medemblik in Wognum. Fleur Smit, Damian Volgers, Ezra Flipse en Rita Manssour hebben deze dag geholpen in het kader van de maatschappelijke stage. Hun taken bestonden uit:
Jassen aannemen,
Mensen naar huis plaats verwijzen
Koffie en gebak serveren
Hapjes en drankjes serveren
Ze werden hartelijk bedankt door de burgemeester met een klein presentje. Het was een hele leuke dag en de leerlingen hebben het erg goed gedaan!

Rowan Rood loopt maatschappelijke stage bij gastouder Carolien de Wit in Grootebroek.
Rowan assisteert bij de volgende werkzaamheden:
 Tafel dekken
 Eten met de kinderen
 Opruimen/afwassen
 Spelen/ verhaaltje voorlezen

Onze vrijwilliger Theo Mustert gaat op woensdag ochtend met een groepje van 4 leerlingen naar pleegzorg boerderij Berakha in Twisk waar Martha en Klaas de eigenaren zijn.
Pleegzorg boerderij Berakha geeft kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warm thuis. Het is een grote boerderij met behoorlijk wat werkzaamheden in en rondom het huis.
Erika Ettema Jansen en Jennifer Weg helpen vooral binnen in de boerderij met verschillende huishoudelijke werkzaamheden. Ook komt het voor dat Erika en Jennifer de dieren gaan verzorgen in de schuur.
Wesley Kok en Erwin Tol zijn vooral buiten aan het werk, ze zorgen samen met Theo ervoor dat de tuin en omgeving er mooi bij ligt.


Rik Luten loopt maatschappelijke stage in Wervershoof bij verzorgingshuis st. Jozef.
Hij assisteert bij activiteiten op de huiskamer. Hij schenkt koffie en thee in, hij speelt spellen met de ouderen, hij maakt een gezellig praatje.
Ook speelt Rik af en toe een mooi stukje op de piano.
Rik vindt het erg leuk, hij mag nu zelfs 2 dagen in de week aan de slag.
WELKOM BIJ HAARWENSEN

Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen.
Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Help je mee?
Op zondag 16 februari opent kapsalon Nouveau Coiffures haar deuren om iedereen te knippen die haar (of zijn) lange lokken wil doneren aan stichting Haarwensen. Na het afknippen van het haar voor Haarwensen, knippen ze je haar in model, dit doen zij geheel gratis.Er zijn een professioneel fotograaf en grafisch ontwerper aanwezig die foto's voor en na maken en samen voor een mooie blijvende herinnering zorgen die je op poster formaat in mooie kwaliteit kosteloos als aandenken krijgt!
Na afloop is er voor iedereen koffie of thee met een gebakje.
Op onze website (link) vind je alle informatie die je nodig hebt als je haar wilt geven of als je een pruikt wenst te ontvangen. Verder vind je hier informatie over hoe je Haarwensen kunt steunen en nog veel meer.

Hangjongeren, maar dan anders....