Aan het werk ! Samenwerking met de gemeente Stede Broec van start.


De Praktijkschool Westfriesland is door de gemeente Stede Broec gevraagd de opvang en begeleiding van werkeloze oud leerlingen op te starten. We werken al jaren samen met het UWV en andere netwerk partners, om onze (oud-) leerlingen een succesvolle (door-)start te geven, nadat ze van school zijn gegaan.
Door de veranderingen in de wet komt er echter een groep leerlingen in de problemen. Het probleem is dat leerlingen, ouder dan 18 jaar, zonder een Wajong uitkering zich moeten gaan melden als werkzoekende bij het WWB loket op het gemeentehuis. Maar eerst dienen ze zich digitaal in te schrijven bij Werk.nl. Dit blijkt een te grote stap. Veel ouders en oud leerlingen zochten contact met school of met Kitty Vergeer (nazorg) voor hulp, helaas konden we tot nu toe weinig voor ze betekenen.
Gemeente Stede Broec wil met ons voorkomen dat deze groep jongeren buiten beeld raakt. De gemeente neemt hiermee een flinke stap, ze loopt met deze pilot voorop in de aanpak van hulp voor deze kwetsbare jongeren. We zijn trots op het getoonde vertrouwen in de PWF en hopen op een goede samenwerking. We gaan vanaf nu beginnen met een pilot.

Oud leerlingen uit de gemeente Stede Broec die geen werk meer hebben,  of die weten dat ze binnenkort hun baan verliezen, kunnen zich melden op het gemeentehuis van Stede Broec of op school.
Er wordt wel wat van je gevraagd, je moet er voor willen gaan, alles begint met een goede motivatie!
Er worden afspraken gemaakt voor een 'werk zoek traject' en Hans Semler of Inge Vlaar gaat dan met je op zoek naar een werkplek!