Theorie auto rijbewijs

We onderzoeken in de klassen 4 en 5 én onder schoolverlaters/oud leerlingen, of er interesse is in het volgen van de lessen auto theorie. De afgelopen schooljaren hebben we dit via  Rijschool Enkhuizen aangeboden. De lessen worden op school gegeven wanneer er voldoende animo voor is. De bovenbouw leerlingen worden tijdens de inloop bevraagd, bij voldoende reacties geven we een inschrijf formulier aan de geïnteresseerde leerlingen mee.
De leerlingen krijgen een boek + cd-rom. Verder een map met de samenvatting van het boek.  Het examen wordt aangevraagd in de week na de laatste les. We zullen dan ook zo veel mogelijk moeten oefenen om alles klaar te krijgen. 
De 5 lessen zijn op de woensdag avond. Overdag zijn er te veel leerlingen niet ivm werk of stage.
De kosten zullen ongeveer €80,- bedragen. € 40,- voor de cursus, €15,- voor het boek +cd-rom en €25,- voor het examen. Dit is een klassikaal examen op de 6e avond. Er is ook een mogelijkheid voor een individueel examen en dan komt er een toeslag op van €55,- (Dit is wat het CBR rekent)
  • Vanaf welke leeftijd mag ik theorie-examen doen? Vanaf 16 jaar kun je je theorie-examen halen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig nadat je het hebt behaald.
  • Moet ik mijn theorie-examen behaald hebben voordat ik met rijlessen mag beginnen?
  • Nee, voor het volgen van rijlessen hoef je niet in het bezit te zijn van het theoriecertificaat. Je hebt wel het theoriecertificaat nodig als je een tussentijdse toets of het praktijkexamen gaat afleggen.(meer info)