Koninklijke Horeca Nederland treedt terug uit de SVH

Het Landelijke Bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft besloten dat KHN per 2014 terugtreedt als dragende organisatie van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De drie bestuursleden die namens de KHN is het SVH zaten zijn uit protest opgestapt (meer)
Wij als Praktijkschool maken net als veel ander scholen gebruik van het SVH. Het levert onze branche certificaten HAN1 en HAN2, HACCP en Sociale Hygi├źne.
Het terugtreden van KHN is niet de enige tegenslag voor het opleidingscentrum. Omdat per 1 januari 2014 het Bedrijfschap Horeca en Catering in de huidige vorm stopt, vervalt een deel van de financiering van de SVH. De SVH had gehoopt dat de sociale partners met alternatieve financiering zouden komen. "Nu KHN besloten heeft dit niet te doen, moet SVH zich beraden wat zij moet en kan doen om de schade voor de horecasector zo veel mogelijk te beperken.(meer)
19-9-2013: Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) maakt vanaf 1 januari 2014 een doorstart. Het bestuur heeft besloten de huidige stichting SVH per 1 januari 2014 te liquideren. John Meuffels (interim directeur SVH): “Het nieuwe SVH is financieel gezond, niet meer subsidieafhankelijk en heeft goede toekomstperspectieven.”SVH zal zich na de doorstart focussen op het ontwikkelen en aanbieden van examens en (digitale) leermiddelen. (meer)