Doe-dag sport- en vrijetijdsaanbod

Tijdens de maand van het Aangepast Sporten organiseren Leekerweide en Sportservice West-Friesland gezamenlijk de Doe-dag op zaterdag 7 september. Deze middag wordt gehouden op Sport en Recreatieterrein De Weijver in Hoogwoud. Om 13.30 uur zal wethouder mevrouw Elly Deutekom-Muntjewerff de Doe-dag openen.
 Deze dag wordt georganiseerd voor de doelgroep (licht) verstandelijk beperkten en moeilijk lerenden vanaf 8 jaar uit heel West-Friesland. Op deze dag wordt ook de maandelijkse Sportinstuif ’t Bon gehouden. Deelnemers aan de sportinstuif kunnen in hun pauze de andere onderdelen bezoeken. Andersom kunnen ook de bezoekers van de Doe-dag de sportinstuif instromen. De Doe-dag is voor iedereen gratis toegankelijk.
 Doelstelling 
Op deze middag willen vrijetijdsbesteding Leekerweide en Sportservice West-Friesland het sport- en vrijetijdsaanbod presenteren voor de doelgroep. Tijdens de middag kunnen de mensen kennis maken en ervaringen op doen met verschillende sportactiviteiten zoals: tennis, yoga, kickboksen, snorkelen en voetbal. Daarnaast kan men ook meedoen met lego bouwen, beauty salon, knutselen, djembeƫn (om gaan met een trommel), buikdansen en vrij spelen in de natuurspeeltuin. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de sportinstuif. Daar staat o.a. het luchtkussen klaar en kan er gejudood worden. (lees hier het hele persbericht)