De cateringklus op 11 juni met Elise, Tamara, Suzan en Isa.


Op 11 juni ontvingen we ruim 20 medewerkers van de gemeente Hoorn, waaronder een aantal bekenden uit onze verschillende samenwerking verbanden. Ze wilde een geheel verzorgde dag met elkaar én ze wilden onze school leren kennen. Het werd een leuke dag met koffie ( met cup cakes..), een uitgebreide lunch, geserveerd aan het water door een top catering team, een rondleiding door leerlingen (natuurlijk) en 'middags afsluiten in de paardenklas.  


klik voor vergrotinglink
Stichting Leergeld laat alle kinderen meedoen
In steeds meer gezinnen is het niet haalbaar om de kinderen mee te laten doen met sportactiviteiten, dans- of muziekles.
Ook de kosten die de school met zich meebrengt, denk aan schoolreis, kamp, ouderbijdrage, zijn voor steeds meer mensen niet op te brengen. Soms kan er bovendien pas achteraf een beroep gedaan worden op bijzondere bijstand of andere voorzieningen.
Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat kinderen voor deze activiteiten worden uitgesloten.
Stichting Leergeld wil dat namelijk voorkomen door aan te vullen waar gemeentelijke voorzieningen niet toereikend zijn.
Ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld als zij bepaalde voorzieningen of genoemde activiteiten niet kunnen betalen of slechts gedeeltelijk vergoed krijgen. In principe komt men hiervoor in aanmerking als het inkomen niet hoger is dan 120 % van het bijstandsniveau. Dit is voor een één-ouder gezin € 1110,44 per maand en voor een twee ouder gezin € 1586,35 per maand. Steeds vaker kloppen ook gezinnen aan die in de schuldhulpverlening zitten. Deze gezinnen hebben een bruto inkomen dat veelal hoger is dan de bovengenoemde bedragen, maar het besteedbaar inkomen is minimaal. Voor aanvragen kunnen ouders en /of verzorgers schriftelijk een verzoek indienen bij de Stichting Leergeld West-Friesland.
Adres: Postbus 2067, 1620 EB Hoorn
Email: leergeldwestfriesland@gmail.com
Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag van 12 tot 15 uur op nummer 06- 389 20 886. Informatie is ook te vinden op www.leergeldwestfriesland.nl.