Afscheid, maar niet heus..Donderdag 31 januari bereikte onze collega Co Coot een mijlpaaL: 65 jaar en nog steeds een actieve leerkracht! Dit werd uiteraard gevierd!

klik hier voor meer foto's
Sommige leerlingen gaan meer dag 10 jaar terug met meester Co, want voordat ze naar de Praktijkschool kwamen, was hij leerkracht op het Palet. Gelukkig voor ons raken we Co niet helemaal kwijt. Hij blijft via Pro-werk aan ons verbonden. Hij gaat met al zijn ervaring en zijn persoonlijke band met de leerlingen, oud-leerlingen begeleiden die op hun werkplek een extra steuntje kunnen gebruiken. Job-coaching heet dat. De leerlingen van de klassen 4 en 5 nemen in april afscheid van Co, tijdens de bovenbouwdag zetten we hem extra in het zonnetje!
Op donderdag de 31e kwam elke eerste, tweede en derde jaarsgroep langs om een heuse weddenschap/ uitdaging aan te gaan met Co. En zo was meneer Coot dan op zijn laatste werkdag druk bezig om banden te plakken, wielen eruit te halen, negerzoenen te eten, een tol van trigo’s te bouwen, met verfblikken te jongleren, stemmen van leerlingen te herkennen en moeilijke voetbalvragen te beantwoorden.
Twee weddenschappen werden verloren. Dit betekent dat meneer Coot nog een keer langs komt om alle schoenen van de leerlingen van 1A en 1B te poetsen . En hij komt nog een dag lesgeven in 2a.
Na deze activiteiten vierden we het afscheid met alle collega’s. Onder het genot van een hapje en een drankje luisterde hij naar een mooie speech en kreeg hij als cadeau een “ amsterdammertje” aangeboden. Ook een cadeau cheque werd aan hem uitgereikt. “Laat het niet gebeuren” 

Middels een column wil de politie aandacht besteden aan onderwerpen die aansluiten op de belevingswereld van de scholieren. De eerste column heeft de titel: “laat het niet gebeuren”. Recente ervaringen leren namelijk dat er in het circuit rond jonge overvallers wordt gesproken en getwitterd over de overvallen. Er is kennis over wie bij de overvallen betrokken waren en/of wie hebben geholpen. Jongeren hebben geen idee van de strafwaardigheid van medeplichtigheid en de straffen die overvallers te wachten staan. Doel van deze column is daarom scholieren bewust te maken van het feit dat zij hun kennis over misdrijven of voornemen tot misdrijven moeten delen met politie. De  column's wordt op school in de mentor groepen besproken, we blijven u informeren. In deze nieuwsbrief het hele onderwerp, bent u ook weer op de hoogte.

Floor liep in de buurt van school een leuke jongen tegen het lijf. Hij vroeg haar een jointje met hem te roken. Ze maakte een afspraak, en nog een. Het klikte. Floor vond het wel lekker, een vriendje met veel geld. Ze wist dat hij dat geld verdiende met de verkoop van drugs. Omdat haar beste vriendin Claudia ook niet vies is van een jointje vraagt ze haar een keer mee te gaan. Claudia had ook wel zin in een joint, maar kort voor de afspraak ziet ze het eigenlijk niet meer zo zitten. Ze vindt het plotseling doodeng, ook voor Floor. Ze weet niet wat ze moet doen. Ze wil waarschuwen voor de dealer en haar vriendin helpen. Maar hoe? In paniek belt ze de politie….

In vertrouwen
Ze komt in contact met de schoolagent, die haar verzekert dat het gesprek vertrouwelijk is. Opgelucht doet ze haar verhaal. Meer gesprekken volgen, ook met Floor. Aan de hand van een signalement pakte de politie de drugsdealer bij de school op. Een officiële verklaring van Claudia en Floor was niet nodig. De zaak is vertrouwelijk afgehandeld. Maak jij je ook wel eens druk over iets of iemand? Weet dan dat de politie heel veel meer doet dan scholieren lastigvallen met waarschuwingen en boetes.
Als jij ervan weet …..
Jij weet dat een groepje van plan is om ergens in te breken of auto’s te kraken. Jij wilt er niks mee te maken hebben, maar je wilt ze ook niet verlinken. Het blijft niet bij die ene inbraak en een tijdje later worden een paar uit de groep opgepakt als zij een vrouw - die je moeder kon zijn - op straat hebben overvallen en beroofd. De politie wil jou hierover spreken. Je denkt: oké, ik heb niks gedaan en ga niemand ‘verlinken’. Later blijkt dat de politie weet dat jij er al lang van wist. Nee, je deed niet mee, maar je wist het wel! Ook dan ben je strafbaar. Jij had net als Floor in actie kunnen en moeten komen, bijvoorbeeld door een leraar, je ouders of de politie in vertrouwen te nemen. Simpel contact, ook via Twitter

Monica op haar stageplek bij Enza Zaden