Ruik, Proef, Beleef en Bewonder!


 Het Noord Hollands Dagblad organiseert samen met Patrick van der Kroft een kookwedstrijd (a la masterchef) op dinsdag 26/2 op het Holland Food en Flowers. De commissaris van de koningin doet de prijsuitreiking.  Er zijn 2 leerlingen  van iedere school (Pro Hoorn, Martinus, SG Newton en Pro Stedebroec).
Ze maken een voorgerecht voor 4 personen. Er is 1 vast ingrediënt: Opperdoeser rondjes. Daarnaast zelf gekozen ingrediënten (streekproducten). De jury bestaat uit koks van bekende restaurants uit West-Friesland en Noord Holland. De Leerlingen worden individueel beoordeeld. Vooraf komt het Noord Hollands Dagblad langs op school voor een foto en een klein interview. Dat komt in de bijlage van het Noord Hollands Dagblad ‘VRIJ’. Na de wedstrijd komt ook een verslag in de bijlage. Waarschijnlijk doet culinair journalist Jurriaan Geldermans de presentatie.  Een perfecte gelegenheid om onze school te promoten en voor de leerlingen een kans!

Zin om mee te doen?
Op vrijdag 22 februari, in de krokusvakantie en de dag voor de officiële opening,
organiseren we weer een bloemschik-werkdag in de Veilinghallen van Bovenkarspel.
We gaan dan alle ornamenten en werkstukken opsieren met bolbloemen en groenten.
Heb je zin om mee te doen, dan ben je meer dan welkom.
Alle helpende handen kunnen we gebruiken.
De dag duurt van 9.00-14.00 uur.
Nadere berichtgeving over de
 invulling en organisatie van
die dag ontvang je
uiteraard tegen
die tijd.
Ik hoor
graag
via de
mail
of
je
er
bij wilt zijn die dag!

Vriendelijke groet,
Elly Faber

Vorig jaar is onze school benaderd door de afdeling West-Friesland van het LTO (Land en Tuinbouw Organisatie) met de vraag of we wilden meewerken aan de inrichting van de ingang van het Holland Flower Festival (vh “De Westfriese Flora”) We hebben daar toen positief op gereageerd.Over een lengte van 40 meter hebben we toen een mooie en speelse entree gerealiseerd waarin we ons als praktijkschool prachtig hebben kunnen presenteren.Deze inspanning heeft vele positieve reacties opgeleverd. Afgelopen zomer zijn we opnieuw benaderd om een rol te spelen op de tentoonstelling waarvan de naam inmiddels is veranderd in: “Holland Food and Flowers” Afgaande op onze succesvolle invulling van vorig jaar heeft men ons nu gevraagd een prominente plek op het tentoonstellingsterrein in te richten. Het thema van dit jaar is “Rusland”. Onze inbreng zal een z.g. Baba Jaga huis worden in de doorgang tussen twee tentoonstellingshallen. Baba Jaga is een heks-figuur uit een Russisch sprookje. Het huis en de directe omgeving van het huis wordt door de praktijkschool gebouwd en ingericht met inzet van leerlingen, leerkrachten, ouders en vrijwilligers.