De laatste schooldag van 2012: een bezoek aan Stoeterij Owlish Fortress.

Waarom? Om kennis te maken met het werken met paarden. Zij zijn dé ideale bondgenoot om te leren hoe je sociale contacten legt. Bij aankomst genoten we eerst van het gebak. Volgens traditie kun je rond de kerstperiode een boon in je traktatie vinden. Het was dus voorzichtig eten en proeven. De drie personen die een boon vonden in hun gebak werden de drie koningen van de dag. Deze hooggeplaatste personen kregen een opdracht van Equine Assisted Coach Femke Karel. In de oefening “De Rivier” leer je om samen een gemeenschappelijk doel te bereiken. Hoe los je dat samen op?
Op deze flap staan de uitgangspunten van het werken met paarden. Het kan je meer opleveren dan je kunt vermoeden. De basisvoorwaarde is dat je werkt in alle rust in een fysiek en emotionele veilige omgeving.
We werden verrast op zelf (Peter) gemaakte soep van biologische pompoenen.

Vakantiespelen Stede Broec
Nog een paar maanden ….. dan is het eindelijk weer zover! Het is dan weer Vakantiespelen-tijd; de voorbereidingen zijn al in volle gang en het beloofd weer een fantastisch programma te worden.
Ben je minimaal 6 jaar? En wil je ook meedoen? Vul dan samen met je ouders het digitale inschrijfformulier in. Deze is te vinden op onze website; www.vakantiespelenstedebroec.nl. Je kunt deze ook printen en inleveren tijdens de inschrijfavonden op 18 en 19 maart tussen 19:00 – 20:00 uur in de Willibrordus school, de Bouw 64 te Bovenkarspel.
De vakantiespelen vinden dit jaar plaats in week 30 & 31 voor alle kinderen uit de gemeente Stede Broec die op de basisschool zitten of in de eerste brugklas van het voortgezet onderwijs. 
Schrijf je in, samen met je vrienden/ vriendinnen, dan maken we er met elkaar weer leuke dagen van!
Namens het bestuur Vakantiespelen Stede Broec
Brenda van Gent (secretaris)
Brenda.vangent@vakantiespelenstedebroec.nl