Gefeliciteerd Lisa!

'Hallo Piet,

Via deze weg wil ik je op de hoogte brengen dat Lisa KALF maandag 15 oktober jl haar diploma Helpende Z&W niveau 2 heeft behaald. Wil je dit aan je collega's doorgeven. Jullie zijn vast net zo trots als wij ouders. Tenslotte hebben jullie aan de basis gestaan.
Bedankt en tot ziens,

Lucas Kalf
PS fijne herfstvakantie.'

'Liefste Facebook... Mijn werk is zo saai!'
"Een Britse administratief bediende werd immers aan de deur gezet nadat ze op Facebook postte hoe saai ze haar job wel niet vond. Daarop werd ze op staande voet ontslagen.
"Na jouw commentaar op je job en het bedrijf op Facebook vinden we het beter dat we jouw tewerkstelling bij Ivell Marketing & Logistics meteen stopzetten, aangezien je je toch niet gelukkig voelt in je werk", staat in de ontslagbrief te lezen.
De jonge vrouw in kwestie zegt in shock te zijn over de hele zaak. "Ik heb de bedrijfsnaam zelfs niet vermeld, enkel dat mijn werk saai was. Ze steken gewoon hun neus overal in. Ik vind het echt triestig."  Ver van ons bed? Deze maand raakte een stagiair van onze school de stageplek kwijt omdat ze op Facebook wat negatiefs te melden had over de stageplek en de begeleiders. Stage afgebroken.....

Klus geklaard!
De bouw en hout afdeling hebben weer een klus af, voor het OPCC in Hoorn is een bank van meer dan 20 meter gemaakt én geïnstalleerd.
Overzicht werkgelegenheid voor jongeren in onze regio
link

De nieuwe gegevens van van het UWV Werk en en het SBB vindt u HIER en als vast item in de linker kolom.


Het aantal WW uitkeringen is in Noord-Holland Noord, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek–Waterland gestegen. Ten opzichte van augustus is deze stijging beperkt.  In vergelijk met september 2011 is het aantal WW-uitkeringen met 22% sterk gegroeid. Landelijke cijfers geven een vergelijkbaar beeld met een toename van 21%.
Lokaal zijn de cijfers nog hoger (Drechterland + 24 %, Enkhuizen + 30,5 %, Stedebroec + 46% en Medemblik + 50% !)