Bungalow cleaningSIDG plus

Module Recreatiebungalows


Dit schooljaar zijn we begonnen met deze nieuwe branche certificering. Een groepje leerlingen die het SIDG certificaat hebben behaald zijn begonnen met de vervolgopleiding. De lessen worden gegeven in Villavakantiepark IJselhof in Andijk en worden gegeven door Marleen Treffers.
 Een wisselende vervuilingsgraad en grote tijdsdruk; het zijn twee van de vele aspecten die de schoonmaak van recreatiebungalows tot een aparte discipline maken. De werkzaamheden houden het midden tussen dagelijkse en periodieke schoonmaak werkzaamheden. Om die specifieke vaardigheden en aspecten te beheersen, is de Module Recreatiebungalows ontwikkeld. De Module Recreatiebungalows wordt alleen aangeboden na het behalen van het SIDG diploma.
 
Op het programma van de Module Recreatiebungalows staat:
- Interieuronderhoud: dagelijkse en periodieke taken
- Sanitaironderhoud: dagelijkse en periodieke taken
- Bedden afhalen en opmaken
- Keuken inventariseren en schoonmaken
- Het zemen van glazen afscheidingen
- Vloeronderhoud: stofwissen en moppen
- Communicatie
- Hospitality
- CAO (waaronder arbeidsomstandigheden)

Module Gezondheidszorg

We zijn ons aan het oriënteren in de mogelijkheden om volgend schooljaar een module Gezondheidszorg aan te gaan bieden. Door het mogelijk wegvallen van de MBO nivo 1 opleiding Zorghulp geeft deze module de leerlingen de mogelijkheid zich te certificeren en praktische ervaring op te doen in verschillende zorg instellingen.   De Module Gezondheidszorg richt zich op de specifieke vaardigheden voor het schoonmaken in gezondheids- en zorginstellingen. Deze wordt uitsluitend aangeboden in combinatie met de Basisopleiding Schoonmaken. Na het behalen van het diploma voldoen de leerlingen aan de door RAS vastgestelde eindtermen.
Marleen Treffers
Op programma van de Module Gezondheidszorg staat:
- Patiëntenkamer: dagelijkse en periodieke taken
- Sanitaironderhoud: dagelijkse en periodieke taken
- Vloeronderhoud: stofwissen en moppen
- (Persoonlijke) Hygiëne
- Desinfectie
- Wassen van glazen afscheidingen
- Communicatie
- Afvalverwijdering
- Veilig omgaan met cytostatica
- Kruisbesmetting
- Etiketten en doseren
- Vlekverwijdering
- AfwerkmaterialenBranche Certificering Nivo 2Naast het wat mindere nieuws elders in de Nieuwsbrief hebben we natuurlijk ook goed nieuws te melden.
Vier schoolverlaters van vorig schooljaar, Remco, Rick, Cees en Fikri, hadden nog wat klaarstaan. De mannen hebben vorig jaar naast hun theoretische AKA opleiding allemaal een tweede branche opleiding ernaast gedaan. Eind vorig schooljaar behaalden ze hun nivo 1 certificaat en gingen ze door voor nivo 2. We zijn trots te kunnen melden dat we als eerste Praktijkschool in deze opleiding konden starten.
Dankzij de inzet van  hun werkbedrijven Autoschade Schepenwijk en de Gier, Branche opleidingscentrum VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf)  en de tomeloze inzet van onze collega's Hans Semler en Co Coot is op 16 oktober het diploma Branche certificaat Autoschadeherstel en Autospuiter nivo 2 van het VOC (link naar kwalificatiedossier)  uitgereikt. En nu? De mannen zijn ingeschreven op het ROC Amsterdam, om verder te komen in hun vak.