Open Dagen LWBO 
Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni a.s. wordt het Oostereiland officieel geopend. Het Leerwerkbedrijf Oostereiland (LWBO) stelt op deze dagen van 10.00 tot 17.00 uur haar schepen open voor belangstellenden. Op zaterdag staat het LWBO ook met een stand op het Oostereiland.Vrijdag is een gewone werkdag wat betekent dat bezoekers het LWBO in bedrijf kunnen zien. Bezoekers krijgen een rondleiding over de twee grote schepen van het LWBO, de zeilklipper Jacoba en het klassieke motorschip Twee Gebroeders (steilsteven). Op de schepen worden filmpjes van het LWBO vertoond en Marcel Mook zal geregeld de twee-cilinder MWM-motor van de Twee Gebroeders starten. Verder geven medewerkers en vrijwilligers informatie over het bedrijf en demonstraties in scheepsknopen leggen.Bij mooi weer verzorgt het LWBO vaartochtjes op de zeeschouw HN7.
De schepen van het LWBO liggen in de binnenhaven van Hoorn, naast vishandel Parlevliet.Nieuwsbrief LWBO Lente 2012

Het stage traject op school is aangepast.
volgend schooljaar beginnen we met het nieuwe stage traject, waardoor leerlingen eerder op stage kunnen. Hierdoor kunnen oudere en competentere leerlingen bij het begin van schooljaar drie direct individueel op stage. Leerlingen die te jong zijn of nog niet aan die stap toe zijn, kunnen zo lang het nodig is mee in de groepsstage  De afgelopen maanden is door de collega's een inhaalslag gemaakt, 17 leerlingen hebben hun Meesterproef gepresenteerd, het stage assessment is afgenomen door de assessoren en de mentoren van klas 2 en er zijn 17 extra stage plekken geregeld, die passen bij de wensen en mogelijkheden van deze nieuwe stagiairs.
(klik op de afbeeldingen om ze te vergroten)

Bijschrift toevoegen
 
De Meesterproef
Hier een voorbeeld van een Meesterproef presentatie van Stijn Nugter 
en dit Certificaat heeft Cem Guney gekregen na zijn meesterproef over montage en autotechniek.
Met de Meesterproef laat de leerling zien in een presentatie aan zijn klas, de mentor en de stagebegeleider dat zij/hij een realistisch beeld heeft van de stage die ze gaan doen, de werkzaamheden die ze kunnen verwachten en de competenties die er van ze worden verwacht. De presentatie wordt verduidelijkt met een Power-Point daarnaast moeten de leerlingen een interview houden met iemand uit de branche waar de meesterproef over gaat.