Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Mobiliteitsbonus arbeidsgehandicapten
Er is een verruiming van de premievoordeel regeling in de maak. (van €3500,- naar €7000,- per jaar) Hieronder staat een link naar het officiële wetsvoorstel. Mensen met een arbeidsbeperking hebben veelal een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De arbeidsdeelname van mensen met een arbeidsbeperking blijft achter bij gewone werknemers. Daarom voorziet het wetsvoorstel tevens in vergroting van het financieel voordeel voor werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. De werkgever kan hierdoor in aanmerking komen voor een premiekorting van € 3.500,- per jaar voor een jonggehandicapte werknemer die met loondispensatie gaan werken en een premiekorting van € 7.000,- per jaar voor mensen met een arbeidsbeperking die gaan werken en tenminste het minimumloon verdienen. Deze premiekorting geldt gedurende maximaal drie jaar. Met deze bonus wordt het voor werkgevers aantrekkelijker gemaakt om mensen met arbeidsbeperkingen in dienst  te nemen.
klik hier voor het Memorie van Toelichting aan de Eerste Kamer.


BeActive Programma zomervakantie 2012
 Het programma voor de zomervakantie 2012 is bekend. We hebben weer zeer uitgebreid programma. Zo is er survival, watersport, voetbal, actief en "De Eemhof" waar je zelfs kunt kiezen om naar Walibi te gaan.
 Extra is er voor broers en zussen de mogelijkheid om goedkoper aan het tentenkamp in Oostvoorne mee te doen.
klik hier voor het programma zomer 2012
klik hier voor extra uitleg activiteiten
klik hier voor aanmeldformulier zomer
klik hier voor de beschikbare plaatsen

Geen Open Leercentrum meer?
 Tijdens het roosteren kwam het Open Leercentrum in de verdrukking. Doordat we meer vakken aanbieden en de (praktijk-) vakken meer verspreid over de week wilden kunnen aanbieden was er geen plek meer in het ICT lokaal. Waar vier dagen in de week twee collega's de leerlingen begeleiden die vrijwillig kwamen werken aan bijvoorbeeld een werkstuk, of de theorie voor hun VCA of bromfiets theorie. Gelukkig is van het probleem een kans gemaakt. Inmiddels zijn de leerling note-books binnen. We gaan volgend schooljaar werken met drie laptop karren, hierdoor wordt de hele school een Open Leer Centrum. Samen met de 20 nieuwe pc's op de begane grond en een schoolbrede WIFI kunnen we volgend jaar overal met de laptop kasten naar toe en kunnen de leerlingen overal aan de slag. De kasten zorgen voor het opladen en kunnen 's nachts veilig de kluis in. Hier een foto van Martijn die Ed Baas helpt bij het uitpakken en het installeren van de Notebooks.