Het Andere Oranje wél Europees kampioen!

Wat het grote Oranje niet is gelukt, kreeg het Nederlands ID-voetbalteam wél voor elkaar. Het Nederlands team voor volwassen spelers met een leerbeperking, is in Zweden Europees Kampioen geworden. In het Nederlands ID-team spelen voetballers met een Praktijkschool of speciaal onderwijs achtergrond. Het andere Oranje, zoals het team ook wel wordt genoemd, was in de finale met 2-1 te sterk voor Polen. Eerder in het toernooi won Nederland met 3-0 van Duitsland. Dat gebeurde toevallig op dezelfde avond dat het Nederlands Elftal van bondscoach Bert van Marwijk met 1-2 ten onder ging tegen het Duitsland van bondscoach Joachim Löw. (link)


Bij ons op school ging Oranje er ook in 'met boter en suiker'. Ook hier werd het team verdeeld door onenigheid over de opstelling, invalbeurten en ander vedette gedrag. Ze werden, ondanks luidruchtige aanmoedigingen van de meegereisde supporters, van het veld geveegd door de nieuwe aanstormende garde.


 Theorie lessen auto rijbewijs
Aan de leerlingen van 16,5 jaar (en ouder), oud-leerlingen en hun ouders/ verzorgers,
Door wetswijziging is het mogelijk om al voor je 18e jaar theorielessen te volgen om straks in aanmerking te komen voor praktijklessen en een rijexamen.
Rijschool Enkhuizen en de Praktijkschool Westfriesland te Stede Broec willen het volgen van theorielessen mogelijk maken voor de oudere leerlingen en oud-leerlingen en doen je/u het volgende aanbod:
- Vijf weken achtereen theorielessen van twee uur - te volgen op school en begeleid door een instructeur van de rijschool;
- Voor het volgen van de vijf lessen en deelname aan het theorie-examen wordt een bijdrage gevraagd van 75 euro, waarvan 10 euro borg voor het gebruik van een boek en cd-rom. Er wordt gebruik gemaakt van aangepaste materialen en middelen.
- Het doel van de lessen is: het behalen van het theorie-examen.
- De lessen starten bij voldoende animo. Er volgt bericht.
- Er worden twee verschillende lesgroepen gevormd.
Lesgroep 1: op woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Lesgroep 2: op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur.
(De leerling student zorgt zelf voor vervoer en zal op tijd zijn in de lessen.)