Nieuwe werkplekken en lopende projectenGroepstage bij het Palet
voor veel leerlingen een erg bekende plek, onze buurschool het Palet. We gaan er volgend schooljaar beginnen met groepstage. We worden verantwoordelijk voor het hele terrein rondom de school. Een hele klus die een groep leerlingen gaat doen samen met Ad Schoutsen. Ook wennen, want je komt terug op je oude school niet als oud leerling, maar als een medewerker van de groepsstageploeg.

Werken bij het hertenkamp, een bijzonder initiatief
Vanaf begin volgend schooljaar gaat Ad Schoutsen met onze groen ploeg elke maandag naar de Kinderboerderij Het Hertenkamp in het Wilhelminapark in Enkhuizen. St. Philadephia beheert daarnaast ook de camping, er is een groentetuin en men deelt met het ecologisch centrum De Witte Schuur, een grote Heemtuin. Werk genoeg dus. Het Hertenkamp' is een veelzijdige ontmoetingsplaats voor iedereen, waar werk en plezier in harmonie samenkomen. Philadelphia Zorg Noordwest is initiatiefnemer van dit project waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking werken. Zij worden begeleid door professionele medewerkers van Stichting Philadelphia Zorg. Kijk voor meer bijzondere projecten van Stichting Philadelphia Zorg op www.philadelphia.nl.


'
Werkstuk van Erwin Schoorl

Twee jaar geleden,
Erwin zegt; "ik word timmerman meester!" Inmiddels heeft hij stage gelopen bij een timmerbedrijf en gaat hij na de zomervakantie stage lopen in de timmerfabriek van zijn oom.
En op school? Daar heeft hij in de lessen bouw en hout een trap ingemeten en gemaakt!
Petje af Erwin!!

Belangrijk bezoek!!!
Bezoek van de kleuters van de Hussel.
Na een welkom waarbij de beroepen: timmerman, tuinman, kok en winkelier werden uitgebeeld, trokken de kleine bezoekers naar een lokaal. Daarin werd lesgegeven. De kleinenbezoekers schoven aan alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. En keken naar beelden van de Praktijkschool.
Daarna, in groepjes, op naar het kooklokaal (taart versieren), de kas (plantje verpotten), de winkel (snoepjes inpakken) en houtlokaal (timmeren).
In de pauze werd er gezellig tussen de grote pubers gerend en gevoetbald.
En na een glas limonade en wat lekkers (en een aandenken aan de Praktijkschool) togen onze bezoekers weer huiswaarts. (meer foto's)

 Het eerste speelhuis voor het Kinderdagverblijf in aanbouw
 En hier staat het resultaat!!

Link