De planten prak was een succes
De bloemetjes buiten zetten!
Op donderdag 10 en vrijdag 11 mei was het dan zover; leerlingen, leraren, stagiaires, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, maar vooral nieuw-geïnteresseerden keken er al weken naar uit en waren er al maanden druk mee in de weer. De bloemetjes werden letterlijk uitbundig buiten gezet door leerlingen voor de eerste, en er mag wel gezegd worden, “spectaculaire” editie van de Plantenprak, gesitueerd in en rondom de kas van de Praktijkschool Stede
Broec.
Onder leiding van bioloog, tevens uitmuntende leraar Simon de Witte, werden deze twee dagen een succes van begin tot eind. Samen met de eerste en tweedejaars leerlingen heeft hij een praktische kas omgetoverd tot een ware tentoonstelling van planten en bloemen. De bloemen stonden nog geen vijf minuten buiten of de eerste bezoeker stond al te popelen om het assortiment aan planten en bloemen eens goed te bekijken. Dahlia’s, Gerbera’s, Zonnebloemen en slabladeren waren maar een klein deel van het grote assortiment, maar stonden te pronken, ieder op hun eigen twee vierkante centimeter. Het weer was teleurstellend; desalniettemin genoten de leerlingen van de succesvolle verkoop en de gezelligheid in de broeierige kas. De winst zal er niet om liegen: de aandacht is getrokken door maar liefst ruim honderdvijftig geïnteresseerden, en deze mensen hebben samen hun fietstassen, bagagedragers en kofferbakken volgestouwd met bloemen en planten met een totale waarde van ruim duizend euro!
Laten we hopen dat deze wellicht nieuwe traditie een succes voor elk jaar wordt, en dan ook
menig maal kan worden herhaald!
Geschreven door Rosalie Bakker, eerstejaarsstudente HvA

meer foto's hier

Nieuwe projecten
Er staan een aantal projecten klaar voor volgend schooljaar, we hebben een zeilboot over kunnen nemen, een Mirror. Aankomende winter kunnen we ermee aan de slag en hopelijk volgend jaar goed weer en een lekker windje!
en we hebben voor onze groepstage een aanhanger / bagagewagen nodig, er moet regelmatig gereedschap mee of materiaal vervoerd. We hebben een goed onderstel gekocht, helaas staat er nog steeds een oude caravan op..... (sorry Simon) Hier een voorbeeld van een al gereed exemplaar.


Examenonderdeel Bedrijfsrondleiding AKA Techniek
Bij deze de foto die ik vanmorgen tijdens het examen heb genomen. Cees in volle actie en Sylvia van de Brink, docente van het Horizon College als nauwlettend observant. Hans Semler
Een aantal leerlingen van de AKA opleiding hebben ernaast ook gewerkt aan Branche certificaten. Dit zijn diploma's uitgegeven door de verschillende bedrijfsorganisatie.
Branche examen Remco Schouw, Cees Reus, Rick Blom en Fikri Ahader waren op 25 en 26 juni. De jongens die bij Autoschade Schepenwijk werkten naast de AKA lesstof van het Horizon College aan het Branche certificaat Autoschadeherstel nivo 2 van
het VOC (link naar kwalificatiedossier) Branche examen autotechniek Yasin Bovatekin van Innovam (link) was op 12 juni 


Examen Branche certificaat HAN1
Monica, Esme en Laura deden het SVH examen en slaagde alle drie met dikke cijfers!


En dan was er ook nog in lokaal 112 spanning rondom het Heftruck certificaat.

Schoolverlaters 
We hebben dit schooljaar rond de 40 (!) school verlaters en de schoolverlatersdag komt snel dichterbij. Voor sommigen is het nog even afwachten of een baan of vervolgopleiding doorgaat, anderen weten het al zeker, Debbie Broers is zo'n leerling. Ze heeft sinds maart een dienstverband ondertekend bij het Restaurant Het Wapen van Medemblik. Succes in de Horeca Debbie!