De MedezeggenschapsRaad (MR) gaat digitaal (2)
Al jaren is er op de Praktijkschool een MR en GMR actief. Maar deze bleef regelmatig op de achtergrond. Vanaf vorige maand kwam daar verandering in doormiddel van een stukje in de Nieuwsbrief en dit is het vervolg daarop. Zo stilletjes aan lieten wij al wat van ons weten, wie weet heeft u ons email-adres al ontdekt op de website van de Praktijkschool: mr@praktijkschoolwf.nl
Ook onze notulen staan sinds november 2011 op de site. Kijkt u maar eens op de site www.praktijkschoolwestfriesland.nl onder het kopje ‘medezeggenschapsraad’. En nu dus in de Nieuwsbrief regelmatig stukjes over de MR. 
Wie ben ik, en wat doen wij? 
De afgelopen Nieuwsbrief stelde Marian Stroet ieder lid al kort voor en vertelde zij over de zaken waar de MR zich op dit moment mee bezig houdt. Ondertussen spelen er weer enkele andere zaken. Aankomende week vergaderen wij onder andere over het formatieplan, het taakbeleid en de schoolgids. Ik vind het mooi mijn mening mogen geven over dit soort schoolse (beleids)zaken en advies te kunnen geven als daarom gevraagd wordt. Ik ben Joep Derckx en voorzitter van de MR. Als personeelslid ben ik twee jaar geleden in de MR begonnen en al vrij snel voorzitter geworden. Ik probeer de vergaderingen te leiden en bereid samen met Piet Hartog de agenda voor. Soms gaat er veel tijd zitten in het voorbereiden op de vergaderingen, maar ik vind het vooral interessant en leerzaam de stukken in te lezen.
Vinger aan de pols
De komende periode gaat het in de MR vooral over het komende schooljaar. We krijgen onder andere te maken met bezuinigingen en als MR houden wij een vinger aan de pols. Daar aan gekoppeld zit het Passend Onderwijs. Nu het kabinet is gevallen wordt het onvoorspelbaar wat de toekomst zal gaan brengen op dat gebied. Zonder een politieke voorkeur uit te spreken heeft de aankomende kiezer de toekomst van onze leerlingen gedeeltelijk wel zelf in de hand. Als (G)MR zijnde zullen wij de politieke agenda’s nauwgezet volgen en in een aanstaande Nieuwsbrief hier verder op ingaan.
Tot zover dit tweede digitale bericht. In de volgende nieuwsbrieven zullen de leden van de MR zich om de beurt aan u voorstellen en zullen we u op de hoogte houden van de belangrijkste onderwerpen die we bespreken. Namens de MR Joep Derckx

De Leerwerkafdeling PWF is genomineerd voor de Calibris prijs, het beste leerbedrijf
Restauratie dorpsgezicht Grootebroek
De bouwafdeling is druk met het binnenhalen van een restauratie klus, voor een monumentale boerderij aan de Zesstedenweg moet een hek worden ontworpen, gemaakt en geplaatst. Het doel is om het autentieke dorpsgezicht in stand te houden.Wordt u ook sponsor van de Stichting " In het Zadel "?

Bijschrift toevoegen
 Vanaf 8 april 2012 gaat de DEEN Jeugdsponsor Actie weer van start!
Een actie waarbij duizenden euro’s ten goede komen aan sport & cultuur voor de jeugd in Noord-Holland en Flevoland. Zes weken lang ontvangt u bij besteding van € 10,- aan boodschappen én bij speciale actieproducten, een sponsormunt. Gooi de munten in de koker van de vereniging naar uw keuze en steun uw club!

Tijdens de actie ontvangt u bij aankoop van actieproducten ook een kraskaart. Met deze kraskaart maakt u kans op vele prijzen, gratis producten of producten met korting. Vergeet niet de code te bekijken die op de kraskaart staat.