Verhuizen?


2 1/2 maand geleden is de winkel geopend en er staat alweer een verandering aan te komen. Noppes heeft de bedrijfshal langs hun pand erbij kunnen huren.
Dat is dubbel goed nieuws voor de Praktijkschool! Allereerst omdat Noppes in Grootebroek blijft, dicht bij onze school en ten tweede omdat Noppes in de verbouwing / uitbreiding direct aan ons heeft gedacht.
Nada krijgt op termijn een nieuwe, meer prominente plek op de begane grond van de vernieuwde Noppes winkel. Ondertussen wordt er op school gewerkt aan de nieuwe kleding rekken voor Noppes en gaan we ook tijdens de verhuizing assisteren.

NIET officieel Logo!
Het ANG team
De samenwerking gaat verder, Noppes wil onderzocht zien wat ze (meer) zouden kunnen doen met de nieuwe Sociale Media (Twitter, Facebook) Laten we op school een groep leerlingen hebben die daar hun hobby van maken. De eerste bijeenkomst zit erop, de naam is bekend. Damian, Kay en Nick gaan eerst het een en ander ontwerpen en apps. bouwen.
Wordt zeker vervolgd!

LWBO
zwaardklampen op de PWF gemaakt voor een boot
Het doel van het LWBO is het bieden van interessant werk en dagbesteding aan mensen die door bijvoorbeeld een beperking (nog) geen betaalde baan hebben. Dat doen we in een uitdagende omgeving, namelijk in de haven van Hoorn. De klipper Jacoba is ons belangrijkste project: het is onze kantine, ons kantoor, onze werkplek en natuurlijk ook ons schip om mee te varen. Het meeste werk bestaat uit klussen aan het schip, maar we hebben ook ander werk, zodat iedereen kan doen wat het beste bij hem past.
De dagbesteding bestaat uit samen werken en nieuwe dingen leren. Maar we doen ook mee aan venementen.
En we werken samen met andere mensen in de haven. We willen dat alle medewerkers werk doen dat ze leuk vinden. En dat iedereen zich gewaardeerd voelt. Bij het LWBO doe je nieuwe ervaringen op en leer je allerlei mensen kennen. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. In dit geval de haven van Hoorn en het Oostereiland.

Fabian

Sinds kort hebben we ook een stagiair op de boot, maar ook een oud leerling! Fabian heeft vanaf het begin van het LWBO meegedraaid en is als scheepsmaat en kok verantwoordelijk voor veiligheid en de innerlijke mens.
Fabian (22) werkt als scheepskok en scheepsmaat in opleiding bij het LWBO.
Fabian heeft in het verleden werkervaring als kok en als hovenier opgedaan.
In de toekomst wil hij als hovenier of als beveiliger gaan werken.
Maar voorlopig ziet Fabian zich wel voor langere tijd bij het LWBO werken.  Hij vindt het leuk en gezellig op het schip en verheugt zich al op de zeiltochten in de zomer. Het zeilen en dan met name het zware werk, trekt hem het meest. Maar hij vindt het ook leuk om in de catering de gasten te verzorgen.
Fabian maakt voor het LWBO iedere dag een lekkere lunch. Op maandag bakt hij eieren, op donderdag maakt hij broodjes gezond en op vrijdag verse soep.
We hebben een soepkalender met 365 recepten, dus hij kan nog even voort!
Op dinsdag maakt hij altijd wat anders: pannenkoeken, wentelteefjes, broodje bal of tosti's.

Jeugdwerkloosheid in de regio één van de laagste in Nederland
De missie om de jeugdwerkloosheid in de regio te beperken is geslaagd. Dit blijkt uit de evaluatie van het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord en een landelijke evaluatie.
Vanaf 2009 werken de gemeenten in de regio actief samen met het UWV, onderwijs en werkgevers om jongeren op te leiden en te behouden voor een baan.
Het actieplan van gemeenten, UWV, onderwijs en werkgevers heeft ervoor gezorgd dat meer dan 8000 jongeren uit Noord-Holland Noord een plek op de arbeidsmarkt kregen of konden behouden. Hierdoor is de stand van de jeugdwerkloosheid in deze regio één van de laagste in Nederland.(meer)
Leeg
Het vorige kabinet had 250 miljoen euro uitgetrokken voor een actieplan tegen de jeugdwerkloosheid.
Dat plan is inmiddels ten einde gekomen en de pot met geld is leeg. Maar economisch gaat het slecht en de werkloosheid loopt op.
Door de bezuinigingen op de studiefinanciering worden bovendien studenten gedwongen sneller de arbeidsmarkt op te gaan. Dit maakt de groep werkzoekende jongeren alleen maar groter, aldus FNV Jong. De bond pleit voor een ''stevige revitalisering van het actieplan''.
 De komende maanden komen er tienduizenden werkloze jongeren bij, vreest FNV Jong. De bond pleit daarom voor een nieuw actieplan om de jeugdwerkloosheid te bestrijden.
In 2012 zal de jeugdwerkloosheid liggen op ruim 10 procent, twee maal zo hoog als het gemiddelde werkloosheidscijfer, stelt de jongerenbond in een brief aan de Tweede Kamer. De werkloosheid onder allochtone jongeren zal zelfs tegen de 25 procent zijn.
''Op dit moment zijn 100.000 jongeren tot 25 jaar werkloos'', aldus voorzitter Dennis Wiersma. ''Als we nu niets doen en niet leren van gemaakte fouten in het verleden, dan kunnen we er over een half jaar zo'n 30.000 jonge werkzoekenden bij optellen.''Geen geld
Minister Henk Kamp laat aan BNR weten niet met een Taskforce voor Jeugdwerkloosheid te komen. "We gaan niet opnieuw doen wat er in het verleden is gedaan. Er is toen veel uitgegeven en dat geld is nu niet beschikbaar", vertelt de minister. Hij voegt daaraan toe "we moeten ons vooral concentreren op het versterken van de structuur van de werkgelegenheid in ons land".

BNR - Nieuwsradio