Nieuwsbrief Maart 2012


Deze maand een nieuwsbrief waar u even voor moet gaan zitten. Bijvoorbeeld met een kop thee.
Naast de projecten en schoolweetjes, komen er deze deze maand ook een aantal zaken aan de orde die binnenkort gaan spelen voor onze leerlingen, voor de ouders en  verzorgers en voor de bedrijven waarmee we als school werken. Het is deze maand zowel fleurig voorjaar als wat kilte in de lucht, een vreemde mix van kansen en zorg.
De komende nieuwsbrieven zullen we u op de hoogte houden van de nieuwe wetten die er aankomen en die een grote invloed zullen krijgen op wat de leerlingen na hun schooltijd op de Praktijkschool kunnen verwachten. U begrijpt dat we het nieuws bekijken door onze praktijkschool-bril. En die is misschien wat gekleurd. Wij werken allemaal, samen met u aan de toekomst van "onze kids". (P.S.)
Feb.     22/02 -26/02    Praktijkschool op Holland Flower Festival
            25/02 - 29/02   Voorjaarsvakantie
Mrt.      01/03 - 04/03  Voorjaarsvakantie
            06/03 - Landelijke staking, u krijgt bericht over evt. lesuitval
            14/03    Koffie-inloopochtend voor ouders. (10.30-12.00 uur)
            14/03    Open Avond
Apr.     05/04   Bovenbouw uitje, géén stage deze dag
            06/04 - 09/04   Goede vrijdag en Paasweekend
            10/04    Studiedag. Alle leerlingen zijn vrij.


Praktijkschool Westfriesland zet haar deuren open!
Altijd al willen weten wat we hier nou allemaal doen en kunnen op deze mooie school? Dat kan!
Woensdag 14 maart 2012 
organiseert Praktijkschool Westfriesland, locatie Stede Broec, een Open Avond.
Op deze avond is er te zien welke vakken er hier gegeven worden, vinden er demonstraties en presentaties plaats, en onder het genot van een hapje, drankje en muziek de ultieme kans om kennis te maken met deze school. Iedereen zet zich in voor deze avond; docenten, stagiair(e)s, de ouderraad en natuurlijk de leerlingen zelf.
Van 19.00 uur tot 21.00 uur zijn jullie allemaal van harte welkom!

Om iedereen alvast 'op te warmen' hieronder een sfeerimpressie van de open avond van twee jaar terug.
PWF op het Holland Flower Festival
Het Holland Flower Festival de grootste overdekte bolbloemen tentoonstelling van Nederland met vele tuinideeën en activiteiten. Het Holland Flowers Festival 2012 staat garant voor het ultieme Holland-gevoel. Met het thema India, een land met een veelheid aan kleuren en culturen. Trots kunnen we melden dat we als Praktijkschool gevraagd zijn door LTO om de entree vorm te geven. Een perfecte plek om onze school te presenteren aan een groot publiek. De afgelopen weken gonst het al in de kas en het voorbereiden is in volle gang. Elly Faber gaat met een grote groep ouders werken aan de bloem arrangementen en boeketten. Simon de Wit heeft een ontwerp gemaakt, waarin zoveel mogelijk facetten van onze school naar voren komen. Op dinsdagmiddag is tot het laatste moment gewerkt aan de puntjes op de i. Verderop in de nieuwsbrief een reportage over de opbouw. (alle foto's Hier)