groepstage, bikkels in de sneeuw


Ondanks het weer en de mogelijkheid om binnen aan het werk te gaan, hebben we een groepje bikkels die ondanks kou of sneeuw toch naar buiten willen. De groepstages bij de kinderboerderij de Put, de Vrije Vogels in Midwoud of in de bossen van Staatsbosbeheer gaan door.
Op de bovenstaande foto wordt een partij resthout van het boothuis opgehaald in het Robbenoortbos het is gebruikt in de opbouw van de entree van het Holland Flower Festival.
De opbouw op het Holland Flower Festival
De opbouw
Persbericht Holland Flowers Festival
                 22 februari tot en met 26 februari 2012
Ontvangstruimte Holland Flowers Festival krijgt vorm door leerlingen

De ontvangstruimte van Holland Flowers Festival wordt van binnen aangekleed door de LTO Noord afdeling Stede Broec 
in samenwerking met leerlingen van de Praktijkschool Westfriesland.

De LTO Noord afdeling Stede Broec is blij dat het Holland Flowers Festival weer terug is in Bovenkarspel, het centrum van de bolbloemen en bollenteelt in West-Friesland. Dit is dan ook een reden voor LTO Noord afdeling Stede Broec om een samenwerking aan te gaan met de Praktijkschool Westfriesland.  Dit is een school voor Praktijkonderwijs, een vorm van voortgezet onderwijs voor kinderen van 12 tot 18 jaar met leerproblemen. De school probeert de leerlingen voor te bereiden op een overgang van school naar werk en naar zelfstandig maatschappelijk functioneren. Eén van de uitstroomrichtingen is ‘groen’. De Praktijkschool streeft naar echte en relevante werkvormen die zoveel mogelijk aansluiten bij ‘het echte leven’. Het is dan ook een unieke kans voor de leerlingen om onder begeleiding van LTO en docenten de aankleding van de ontvangstruimte van het Holland Flowers Festival te verzorgen. Het plan is om met kunstwerken en bloemstukken, geleverd door kwekers aangesloten bij LTO Stede Broec een prachtige ontvangst te maken. In deze ruimte kan de bezoeker direct sfeerproeven bij deze prachtige stand, alvorens zij droog en gezellig hun kaartje kopen bij de kassa. Volgens de LTO verloopt de samenwerking erg goed en krijgen deze kinderen een geweldige impuls voor hun latere leven. Wie kan er nu zeggen dat ze hebben geholpen om een prachtige aankleding te maken op de grootste bolbloemententoonstelling van de wereld. En juist deze kinderen hebben dit nodig.  Het is vanuit de Praktijkschool gezien een mooie stimulans om kinderen meer voor ‘groen’ te laten kiezen. Als dit project dit jaar tot een goed succes wordt afgesloten zit verdere samenwerking voor de komende jaren er zeker in.
Hier meer foto's van de opbouw