De officiële opening nadert.......

De laatste weken is het druk rondom de nieuwe winkel die we in Noppes gaan opzetten. Elke week zijn leerlingen van de groepsstage druk in de weer met de aanleg van elektra, de inrichting en aankleding van de winkel. Ook op school wordt dagelijks door de praktijk vakken aan de winkel producten gewerkt. Bij deze wil ik iedereen op voorhand al bedanken voor de inzet en de creatieve ideeën.
We zijn er nog niet, er wordt ingekocht, gekeken naar wie de winkel gaat bemensen en natuurlijk
DE NAAM? (onthulling tijden de opening op 20 januari)
Voor de 20e verstuur ik een extra nieuwsbrief waarin de winkel centraal staat.


Master SEN
Met de komst van Passend Onderwijs wordt er steeds meer van leerkrachten en docenten verwacht. Kinderen worden minder snel verwezen naar het sbo (speciaal basis onderwijs) en zullen dus moeten functioneren binnen het reguliere onderwijs.
Wanneer de kinderen wel worden verwezen moeten ze worden begeleid door specialisten. Op de Praktijkschool gewerkt aan verdere professionalisering van de collega's. Zowel door de Master SEN opleidingen als door  speciale cursussen  (REC Modules) waarin leerkrachten en begeleiders specifieke problemen aanpakken zoals bijvoorbeeld Klassen management, Gedrag is meer dan dat je ziet en  Hechting problematiek. Leerkrachten kunnen zich professionaliseren aan de hand van de Master Special Educational Needs. Op deze website wordt het idee achter deze master-opleiding verder uitgelegd.

Auto theorie halen op de Praktijkschool?
Gerard Mulder is parttime-techniek docent bij de Stormvogel. Daarnaast is hij rijschoolhouder in Enkhuizen. Hij biedt aan om bij ons op school theorielessen te geven aan gemotiveerde bovenbouwers. Gratis of nagenoeg gratis. (Hij hoopt dat hij dan uiteindelijk de praktijklessen kan gaan aanbieden.)
We zijn bezig te te inventariseren of hier animo voor is? Het halen van een theorierijbewijs op dinsdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur. (Op een later moment kunnen we ook nog nadenken over een avondprogramma.


Je hebt er misschien al van gehoord, het experiment 2toDrive.
De overheid wil graag het aantal verkeersongelukken onder jongeren terug dringen. en de oplossing is om jongeren al veel vroeger vertrouwd te maken met het verkeer en ze langer onder begeleiding te laten rijden. Daarvoor is het landelijke experiment 2toDrive bedacht.
2toDrive houdt in dat je vanaf 16,5 jaar mag beginnen met rijlessen nemen. Je mag vanaf je 16e al je theorieexamen halen en vanaf je 17e verjaardag mag je rijexamen doen! Je moet daarna wel nog tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach rijden.
Voorwaarden voor 2toDrive op een rijtje:
- Je mag na het behalen van je rijbewijs tot je 18 jaar alleen rijden onder begeleiding van een coach
- Je moet zelf één of meerdere coaches opgeven, zodat er altijd iemand bij jou in de auto zit tussen het moment   dat je je rijbewijs hebt gehaald en de dag dat je 18 jaar wordt
- Je coach moet minimaal 27 jaar oud zijn en 5 jaar zijn of haar rijbewijs hebben
-Als je op of na de startdatum 17 wordt mag je meedoen aan het experiment. Als je al 17 bent op het moment dat het experiment van start gaat (november 2011) moet je wachten tot je 18 bent om examen te doen. Je mag wel al beginnen met rijlessen.

Sint en meer
klik hier voor alle foto's
We vierden de Sint met Big Brother bingo. Overal in de school gingen de kinderen zitten met bingokaartjes. Piet riep getallen om en uiteraard stonden er in de aula prachtige prijzen klaar. 's Ochtends hadden alle klassen in al Sint gevierd. Het was wederom een geslaagde, gezellige dag!


klik hier voor JOB website


Werkgevers
Heeft u een paar extra handen nodig, zoekt u iemand die u naar uw wensen kunt kneden en wilt u investeren in de toekomst? Neem dan een jongere aan! De vierentwintig gemeenten in Noord-Holland Noord bieden u een aantrekkelijke subsidieregeling aan waardoor zowel u als een jongere geholpen zijn.


Heeft u wel plek voor een jongere, maar geen geld, dan zorgt deze subsidie er voor dat u toch een arbeidskracht kan inhuren.
over Job
De hoogte van de Plaatsingsbonus
De bonus varieert per jongere van €1.000,- tot €4.000,- en de hoogte is afhankelijk van het opleidingsniveau en afstand tot de arbeidsmarkt van de jongere. Download hier de voorwaarden voor de Plaatsingsbonus (PDF).
Hoe komt u aan de Plaatsingsbonus?
Als u een jongere, die in het bezit is van een indicatiestelling, heeft geplaatst op een leerwerkbaan, stage- of werkervaringsplek dan kunt u hier de bonus aanvragen.
Heeft u als werkgevers nog geen jongere in beeld met een indicatiestelling? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met onderstaand contactpersoon in uw regio:
West-Friesland Naam Dhr. Ronald van Ammers,
Functie Bedrijfsadviseur MKB. Organisatie UWV WERKbedrijf West-Friesland Telefoonnummer 0229 – 75 19 81, e-mailadres  Ronald.vanammers@uwv.nl

Overige subsidies naast de Plaatsingsbonus?
De Plaatsingsbonus komt bovenop bestaande subsidies en overheidsregelingen. Kijk voor meer subsidies op de website www.subsidiecalculator.nl