Het nieuwe digitale stage info boekje

klik boven in de afbeelding op het icoontje Full screen voor een schermvullend beeld


print versie
naar site vraaghetJob
Nieuwsbrief van Actieplan Jeugdwerkeloosheid
waarin o.a. hoe West-Friesland als voorbeeld dient voor werk toeleiding projecten in de rest van Nederland.(nieuwsbrief openen)
Wat is de Plaatsingsbonus?
De Plaatsingsbonus is een nieuwe tegemoetkoming in de kosten die u maakt als werkgever als u een jongere (16 tot 27 jaar) uit de regio Noord-Holland Noord eenleerwerkbaan, stage- of werkervaringsplek in uw bedrijf aanbiedt. Aantrekkelijk voor u omdat deze bonus bovenop de bestaande overheidsregelingen en subsidies voor werkgevers komt.
Voor wie is de Plaatsingsbonus?
De Plaatsingsbonus is voor alle werkgevers die jongeren uit de regio Noord-Holland Noord een leerwerkbaan, reguliere baan, stage- of werkervaringsplek aanbieden. Het digitale aanvraagformulier voor de plaatsingsbonus vindt U hier


Informatie voorzieningen gemeente Stede Broec
Problemen met het betalen van de ouderbijdrage?
U ontvangt binnenkort of u heeft een nota ontvangen van de ouderraad van school om te betalen voor bijvoorbeeld een schoolreisje (ook wel ouderbijdrage genoemd).
Heeft u een laag inkomen en weinig eigen vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Soms zijn er bijzondere omstandigheden die extra kosten met zich meebrengen. Hierdoor kunt u noodzakelijke uitgaven soms niet betalen met uw minimuminkomen.
Misschien kan de gemeente u helpen, zoals bijvoorbeeld met het verstrekken van bijzondere bijstand tot en bedrag van maximaal € 125,00 per kind per schooljaar voor
- schoolfonds c.q. ouderbijdrage;
- de door de school voorgeschreven extra kleding, zoals een overall, een schort of schoolspecifieke sportkleding (sportschoenen uitgezonderd);
- schoolreisjes, werkweken en excursies.(meer info)
De ouderbijdrage
We merken dat een deel van de ouders de ouderbijdrage niet betalen. Wanneer we  extra activiteiten organiseren zoals een bovenbouw uitje of schoolkamp worden de kosten dus gedragen door de ouders die wel bijdragen. Wanneer een leerling toch mee wil doen met deze extra activiteiten en er is geen eigen bijdrage betaalt kan voor de activiteit een vergoeding worden gevraagd. Het is voor stagelopende leerlingen ook altijd mogelijk om het te verrekenen met de maandelijkse stage vergoeding. Voor leerlingen die daar geen gebruik van willen maken regelt de school een alternatief programma.

Assistent Bouw opleiding werkt met nieuw digitaal programma
Onze leerlingen die de nivo1 opleiding Assistent bouw gaan volgen, leren de theorie via Bouwinfranet. Dat doen ze zelfstandig, In Groningen is het Alfa College ons voorgegaan;
"Iedere leerling zit achter zijn eigen computer. Met een koptelefoon op - of oortjes in - kijken ze naar het scherm. Bij de één draait een filmpje, de ander ziet teksten en plaatjes. De derde klikt met zijn muis de antwoorden op vragen aan. Het is even wennen voor de docent. “Vorig jaar gaven we vooral klassikaal les. Elke leerling kreeg op hetzelfde moment dezelfde theorie. Dit jaar zijn we overgestapt naar competentiegericht onderwijs en maken we gebruik van Bouwinfranet. Lessen als wiskunde en mechanica geven we nog steeds klassikaal, maar een groot gedeelte van de tijd ben ik meer een soort coach dan een klassikale docent.” (lees meer)Pro-Examens op de Kassenklas
Dit schooljaar zijn drie (oud-) leerlingen van onze school bezig met hun nivo 1 examen in de Kassenklas in Zwaagdijk-Oost. Rens Vriend is dit schooljaar geslaagd voor zijn nivo 1 opleiding Tuin, Park en Landschap en Jason Kok en Tessa Molenaar voor het diploma Bedekte teelt. Deze leerlingen zijn naast hun opleiding al aan het werk, doen hun opleiding dus in een BBL traject. Rens was al twee jaar aan het werk bij Sprookjes Wonderland toen hij meer wilde en zich aanmeldde voor de opleiding. Jacco is dit schooljaar vanuit de Praktijkschool op het Clusius College ingestroomd en werkt in het bedrijf van zijn ouders. Tessa Molenaar werkt bij Jan Neelen, kweker in Hem.
 Sponsor loop
Woensdag 22 juni hebben alle leerlingen van de 1e en de 2e klassen meegedaan aan een sponsorloop door Grootebroek en Lutjebroek.
De route was maximaal 7 km, langs weggetjes, paadjes, straatjes en steegjes waar de meesten van ons nog nooit waren geweest.
De sponsorloop te bate van Stichting June, die scholen en en waterputten bouwt in Gambia, Afrika.

van links naar rechts de nummer 1Damian ,2 mr. Stam en 3 Ali

Nel Bus van de Grootebroekse Stichting gaf het startsein aan de lopers.
Sommigen hebben de afstand rennend gedaan. Zij mochten als eerste vertrekken. Onder hen was ook Piet Hartog. 2 leerlingen hebben er zelfs een halve ronde bij gerend en kwamen op een totaal van 10,5 km!! Dat waren Damian van de Beek en Ali Al Soltani uit klas 1c.
De anderen hebben in een goede sfeer en gelukkig met goed loopweer de afstand nog vóór kwart over twee afgelegd. Na afloop was er een ijsje en complimenten voor alle deelnemers.
De sponsorkaarten zijn mee naar huis genomen en binnenkort zullen we de opbrengst weten van deze leuke activiteit.(meer foto's)Lianne's werkstuk

Lianne heeft een werkstuk gemaakt met interviews, een stuk over het restaurant en meer!
U opent het door hier te klikken

Getrouwd op de langste dag!
Dinsdag 21 juni trouwden juf vd Hoeven en meester Smit op een mooi zeilschip, de Schuttevaer.
(meer foto's)