“ Het bootje van Cootje”


klik hier voor alle foto's
Op donderdag 12 mei om 13.30 uur is onze Praktijkschool boot feestelijk te water gelaten. De naam van de boot werd  ook onthuld: “ Het bootje van Cootje” en de winnares van de prijsvraag (verzin een naam voor de boot) is Demi Baas uit 1A. Zij mag samen met Co met Jip en Janneke champagne de boot dopen. 
Het casco van de boot is geleverd door David Commandeur uit Onderdijk, hij is verder afgelast door Danny Coot. De leerlingen van de Praktijkschool hebben tijdens de lessen hout, montage en metaal de boot vaarklaar gemaakt. Zij hebben hem geverfd en bankjes en vlonders erin gemaakt.Tijdens de open dag van de Praktijkschool is een wedstrijd uitgeschreven voor een passende naam. Er zijn heel veel formulieren ingeleverd en door enkele leerlingen is uit al deze inzendingen een naam gekozen. De boot wordt gebruikt om leerlingen en gasten die onze school bezoeken te vervoeren naar het eiland dat de school in bruikleen heeft van Staatsbosbeheer. 
Op dat eiland worden planten, bloemen en gewassen geteeld. Ook lopen er sinds kort lammetjes en geitjes rond. En er zijn diverse plannen om nog meer gebruik te maken van dit “praktijkschool”eiland
Geslaagd!
Deze maand zijn we weer een aantal examen- en certificaathouders rijker.
De onderstaande leerlingen zijn geslaagd voor het officiele VCA certificaat:
Richard de Boer
Luke Duijn
Geslaagd voor Heftruck rijbewijs
Lesley Ordeman
Sonny Moolhuijzen
Frank Bobeldijk
Nick Neefjes
Lucas Haentjes
Jordy Landaal
Michael Jordan Valentijn


Geslaagd voor Trekkerrijbewijs
Damian de Wit
Lesley Ordeman
Sven van Langeveld (theorie)