Debbie achter de kassa bij Karwei Enkhuizen

Debbie aan het werk achter de kassa bij de Karwei in Enkhuizen, ze doet op school de niveau 1 opleiding Aankomend Verkoop Medewerker (AVM) en is naast haar werkzaamheden bij Karwei druk met de laatste loodjes voor haar diploma. Haar deelcertificaat is al binnen en er wordt nu hard gewerkt aan de werkstukken voor Burgerschapskunde en de praktijktheorie.
Van een aankomend verkoopmedewerker wordt verwacht dat zijn/haar houding klantgericht, representatief en flexibel is. Klanten en medewerkers moeten merken dat hij/zij graag in de winkel werkt. Die houding straalt hij/zij dan ook uit. In het dagelijkse werk heeft de aankomend verkoopmedewerker een uitvoerende rol. Hij is verantwoordelijk voor zijn takenpakket. Hij voert zijn werkzaamheden onder verantwoordelijkheid en begeleiding van zijn leidinggevende en/of collega('s) uit. In het begin heeft hij veel begeleiding nodig.
De werkzaamheden van de aankomend verkoopmedewerker worden samengevat in de volgende twee kerntaken:

■assisteren bij ontvangst en verwerking van goederen,
■assisteren bij het verkopen en service verlenen.

In de loop van de tijd moet de aankomend verkoopmedewerker de mogelijkheid krijgen om binnen de detailhandel door te groeien naar het beroep van verkoper (meer over AVM kerntaken en kwalificatie structuur).