Nivo 1 techniek opleidingen in de maak


De samenwerking tussen de Praktijkschool West-Friesland en het Horizon College afdelingen Techniek is van start gegaan met een informatieve bijeenkomst begin februari..We hopen door regelmatig bij elkaar te komen, de voorwaarden te scheppen om de twee nieuwe niveau 1 opleidingen per 1 augustus 2011 aan te kunnen bieden in Stede Broec en Hoorn


Assistent Bouw en Infra
Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je? De werkomgeving van de assistent bouw en infra kan vaak verschillen, dit hangt af van je werkgever. Je kunt namelijk werkzaam zijn op de bouwplaats in een bebouwde omgeving, maar ook in de wegenbouw of aan- en in het water.
Als assistent bouw en infra ben je continu op verschillende plaatsen werkzaam. Je werkt steeds met verschillende mensen en je voert onder begeleiding zelfstandig werkzaamheden uit. Soms werk je samen met je leidinggevende. Je assisteert je leidinggevende bij de uitvoering van zijn werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunnen bestaan uit het inrichten en onderhouden van de werkplek, (de)monteren en aanbrengen van constructies, transporteren en opslaan van materialen en gereedschap etc.


Assistent-Constructiewerker/Lasser (1) 
Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Je werkt bij constructiebedrijven waar constructies gemaakt worden van verschillende materialen: stalen of aluminium platen, strips, profielmateriaal, pijpen enz. Denk aan bruggen, gebouwen, hijskranen, grote machines, chassis. Je gebruikt allerlei technieken bij de bouw ervan: metaalbewerkingstechnieken, snijbranden, zagen, slijpen, lassen en andere montagetechnieken. Je werkt op aanwijzing van ervaren medewerkers en op basis van tekeningen en schetsen.
Opleidingsinhoud
De leerstof is verdeeld over een aantal deelkwalificaties. Verplicht zijn:
  • Extra-Functioneel Niveau 1
  • Basisvaardigheden Metaal
  • Basisvaardigheden Constructie
  • Maatschappelijk Cultureel Niveau 1
  • Daarnaast maak je een keuze uit:
  • Booglassen MBE1
  • Booglassen MIG/MAG 1