Januari 201116 maart 2011 OPEN AVOND PWF STEDEBROEC
Januari 2011    
 
 
 
Techniek nieuws                                                                    


Vers van de pers,
Er is overleg gepland tussen het Horizon college
en een aantal Praktijkscholen, waaronder onze twee locaties, om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor het opstarten van niveau 1 techniek opleidingen. Binnenkort beginnen de gesprekken hierover.
We geven op school al niveau 1 lassen.
We hopen op een regeling waarbij we ook bouw en hout (bouwassistent)
en metaalbewerking kunnen gaan aanbieden.

Natuurlijk wordt er door de stagiares al volop techiek gekozen.
Hiernaast foto's van Luc van Mulligen op zijn stageplek bij Almex in Andijk.
Een nieuw gezicht
sinds het begin van het schooljaar is stagegroep uitgebreid met een nieuwe collega. Micha de la Porte heeft de eerste maanden in de groepsstage gewerkt en heeft daar kennis gemaakt met onze aankomende stagiaires en een aantal bedrijven. Nu Erzi Meester moeder is geworden van een dochter (Gefeliciteerd!) begeleidt Micha twee dagen in de week ook individuele stagiaires. Dus misschien komt hij eerdaags bij u langs met een vraag?....
Jambo Afrika
In het kader van onze Lustrumviering  dit jaar beginnen we op 19 januari met muzikale en creatieve workshops. 
Deze staan in het teken van Afrika. We halen voor de uitvoering van deze workshops “Jambo Afrika”  in huis. De workshops zullen verzorgd door Afrikaanse artiesten die zijn aangesloten bij Jambo Afrika (Zie http://www.jamboafrika.nl/)HAN1 Examen
Op maandag 13 december deden 7 leerlingen hun SvH examen Keukenvaardigheden.
Alle 7 zijn met prima cijfers geslaagd!
Op 17 januari is de feestelijke uitreiking, natuurlijk in ons restaurant Rondom/Vol.

In de volgende uitgave doen we er verslag van.


AVM
AVM staat voor aankomend verkoopmedewerker. Als de leerlingen voor de examens slagen hebben ze nivo 1 (mbo) bereikt. Samen met het Nova-college bieden we sinds dit jaar de mogelijkheid om in de winkel en Horeca branche een MBO diploma te halen. Op 11 januari zijn er de theorie examens voor het eerste deel afgenomen. Dit is de groep die dit met juf Astrid Spaans de pittige lesstof doorwerkt. Jammer dat Ester op het moment van de 'foto shoot', niet op school was.
Ester ondertekend haar certificaat
Op 11-1-11 heeft de hele groep deelexamen gedaan en het resultaat mag er zijn. Iedereen is geslaagd en het hoogste cijfer was een 9,2!(meer foto's van de uitreiking)

Otje, meer dan gewoon een lekker broodje...
 Eetcafé Otje.” Een echt bedrijfje dat in de lunchpauze de leerlingen voorziet van lunches en snacks.De leerlingen hebben een Bussines plan geschreven en draaien het eetcafé samen met studenten van het Horizon college.Bollen planten op de schoolakker.voor de vorstperiode zijn op ons eiland de bollen de grond in gegaan, we worden elk jaar royaal voorzien van zaai-, plant- en pootgoed door een aantal arbeidstraining en (groeps-) stage bedrijven, onze dank daarvoor!
Een nieuw groepsstage adres 
link


"DAT MOET TOCH ANDERS KUNNEN?"
DEZE GEDACHTE BRACHT ONS SAMEN.

Soci_com is voor de drie oprichters een spannende uitdaging. Wij delen de "drive" een verschil te willen maken voor onze mensen. Daarnaast werken we intensief samen met organisaties die zich richten op moeilijk bemiddelbare werknemers en bedrijven die Soci_com opdrachten gunnen.
De mensen van Soci_com zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hieronder vallen mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, die met aangepaste omstandigheden tot regelmatige arbeid in staat zijn.
Ons bedrijf heeft een 1200m2 vloeroppervlakte en is 100% subsidie onafhankelijk.
Wie wij zijn? Wij zijn elke dag blij met ons werk, als onze mensen trots zijn op zichzelf en het werk dat ze doen.


Onderwijsprijs en provinciale voorrondes


‘ondernemend leren’ (Otje, Rondom Vol, Annie’s verjaardag, de akker) is aangemeld voor de Provinciale Onderwijsprijs. Er werden door 18 scholen (vooral Colleges) projecten ingediend. Er zijn drie scholen geïnviteerd voor de prijsuitreiking. Een van deze drie zijn wij!

Dit jaar vindt weer de Onderwijsprijs voor de provincie Noord-Holland plaats, tevens de voorronde van de Nationale Onderwijsprijs 2011. De Onderwijsprijs brengt eens per twee jaar het werk van de scholen in Noord-Holland in beeld en laat zien dat het onderwijs rijk is aan goede en creatieve ideeën en projecten.


2e Interview van Kathleen