Nieuwsbrief December 2010
Activiteiten december
Nieuw groepsstage adres, kinderboerderij de Put in Andijk
De kinderboerderij de Put is begin jaren 70 ontstaan. Sindsdien is de Put bewoond door schapen, kippen, duiven,geiten, varkens en nog veel meer. De Put is niet alleen een kinderboerderij er zijn meerdere activiteiten mogelijk. Bij de Put kunt u lekker wandelen, alleen of met de hond. Sporten? Geen probleem er is namelijk ook een trimbaan aanwezig. Wilt u de kinderen een plezierige dag bezorgen? Dan is er ook nog gelegenheid om van het speeltuintje gebruik te maken. (link naar de Put)

Heeft U in uw bedrijf mogelijkheden voor groepsstage? Kunt u een aantal handjes erbij gebruiken? Neem contact op met de Praktijkschool of  bel direct 06-53519698.


De Meesterproef
Annemarie Kauffmann  heeft vrijdagmiddag 26 november j.l. als eerste de Meesterproef presentatie gegeven in haar mentorgroep. 
Wanneer de groepsstage goed wordt afgesloten maken de leerlingen in een presentatie aan hun mentorgroep, de mentor en aan hun stage- docent hun sectorkeuze bekend. In een Powerpoint presentatie geven ze aan dat ze een realistisch beeld hebben van de stage die ze willen gaan lopen en wat ze gaan doen.
De hele groep was zenuwachtig, maar ze deed het erg goed!
Ze kon haar keuze prima verwoorden en had een goed beeld van de sector.
Ze gaat stagelopen bij het Kruidvat in Medemblik,


Prakkiewast
We wilden “iets” voor de buren doen. En tegelijkertijd zoeken we ook altijd naar realistische situaties waarin onze leerlingen kunnen leren. Zo ontstond de “Prakkiewast”.Mede door de bijdrage van het Cees Hoedjesfonds en een bijdrage Maatschappelijke Stages van de gemeente StedeBroec, konden wij een wasmachine, een droger, strijkplanken en strijkbouten kopen.
Tijdens de Open Avond van de Keizerskroon werd de Prakkiewast officieel geopend.
Vanaf nu kunnen onze buren hun wasgoed bij ons brengen, zodat de leerlingen deze kunnen wassen, drogen en zo nodig strijken. Vervolgens wordt de was weer keurig terug gebracht.

Leerafdeling Praktijkschool Grootebroek: nog steeds een succesverhaal!
De leerafdeling op de Praktijkschool in Grootebroek is nu voor het derde jaar actief. De leerafdeling wordt de hele week bemenst door deelnemers van de sectoren Welzijn en Economie in Hoorn en deelnemers van de opleiding Sport & Bewegen in Alkmaar. In totaal zijn er op dit moment 11 deelnemers actief. (lees meer)

Leerafdeling Heerhugowaard?
We zochten ook ondersteuning bij het Horizon vanuit de sector Horeca, we stuurde er twee leerlingen op af die een presentatie gaven en een flinke groep Horizon studenten enthousiast wisten te krijgen voor een stageplek op onze school.
Ik vind dit zeer knap van deze twee kanjers. Zelfstandig een presentatie gegeven voor de leerlingen van het 2e jaar van de niveau 4 opleiding Horeca Ondernemer!


En dan ook nog een verslag maken.

Ik en Yordy zijn om half 9 naar school gegaan om voor te bereiden van de presentatie die we gingen geven op het horizon in Heerhugowaard. We hebben de prestatie geoefend op de 1 eerste jaars. 2de keer ging beter met oefenen we hebben toen tips gehad hoe we het beter konden doen. Dat hebben we besproken hoe we dat gingen doen in de pauze.
Toen was het 11: 00 uur, toen gingen we met mevrouw Franke en meneer Smit met de auto naar horizon Heerhugowaard . We kregen een rond leiding op de school . Het was erg groot allemaal, de klassen, de school zag er mooi uit. Om 12 :00 uur gingen we lunchen in het restaurant in de school, het zag er luxe uit. We kregen als voor gerecht een garnalen/mossel cocktail met ciabatta brood. Als hoofdgerecht was er
vlees , wat ze aan de tafel voor ons sneden.
Aardappel soesjes en een salade kregen we erbij.
Het nagerecht hadden we geen tijd meer voor. Het was tijd om de presentatie te geven.
We hebben de presentatie voor een klas gegeven met leerlingen van niveau 3 afdeling horeca.
Verteld hebben wij over ons restaurant rondom vol.
Aan het einde van de presentatie werd gevraagd , wie er leiding wilde geven aan ons restaurant op maandag.
Dat waren er veel die erg enthousiast waren en dit wel wilden doen.
Het was een leuke en leerzame dag.
Wij hebben een kijkje mogen nemen in het horizon, dit was erg interessant.
Debbie BroerInterview
Kathleen interviewt een bewoonster op haar nieuwe stage adres De Berkenhof, een verzorgingstehuis in Berkhout. Haar opdracht was, maak meer contact met de mensen op je stageplek.
De volgende keer deel twee, waarin ze een collega bevraagd over haar werk als Helpende Plus.

Tijdelijk afscheid
Erzi Meester is vanaf 2 december een tijdje lekker thuis.
Zoals haar stage adressen weten verwacht ze haar eerste kindje over een maand.
We wensen haar al het goede.